– Mitt Romneys far gikk på trygd

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Et videointervju med moren til Mitt Romney, Lenore, avslører at den republikanske presidentkandidatens far, George W. Romney fikk sosialhjelp under oppveksten.

De republikanske kandidatene Mitt Romney og Paul Ryan har flere ganger gått hardt ut mot velferdsordningene til det amerikanske folket, som de mener har blitt for løssluppen under Obama-administrasjonen.

Den republikanske duoen har derimot unnlatt å nevne er at Mitt Romneys far, George W. Romney, har mottatt trygd under oppveksten.

George W. Romney

George W. Romney ble valgt til guvernør av Michigan i 1962.

Foto: Wikimedia Commons

– Familien var fattig

2. september, dager før det skjulte opptaket med Mitt Romney ble lekket, publiserte Buzzfeed-skribent Andrew Kaczynski et videointervju med Romneys mor, Lenore Romney.

I opptaket fra 1962 blir hun spurt om hennes velstående ektemann, som den gang stilte til valg for å bli den neste guvernøren av Michigan, kunne identifisere seg med «vanlige folk.»

– George var en flyktning fra Mexico. Under hans første leveår var familien veldig fattig og måtte leve på trygd. Men dette flotte landet gav ham muligheter, sier Lenore Romney i intervjuet.

Flyktet fra Mexico

Mitt Romney

Romney har viklet seg inn i en ny mediestorm etter at han kalte halvparten av amerikanerne sosialhjelpsmottakere som ikke betaler skatt.

Foto: Evan Vucci / Ap

Historien om Romney-familien er detaljert beskrevet i biografien «The Real Romney», skrevet av journalistene Michael Kranish og Scott Helman.

I slutten av 1880-tallet dro Romneys oldefar, Miles Park Romney, til Mexico for å danne en koloni hvor mormonene kunne praktisere flerkoneri, uten det føderale USAs overstyring av religion og privatliv, skriver NPR.org.

I 1912 måtte Romney-familien forlate alle sine eiendeler og rømme tilbake til El Paso i Texas under den meksikanske revolusjonen.

«Den amerikanske kongressen etablert et fond med 100 000 dollar som skulle hjelpe de forviste mormonerne med mat og losji», skriver forfatterne i biografien.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Satirekomikernes drøm

Opplysningen om at faren til Mitt Romney mottok trygd under oppveksten, har vært en gullgruve for mange amerikanske komikere.

– George Romney gikk på trygd. Ifølge Mitt Romneys egen logikk, ville ikke engang hans egen far stemme på ham, sier Jon Stewart som dedikerte store deler av sendinga til Romney-familien.

Komikerkollega Stephen Colbert kjørte hardt på Mitt Romneys uttalelser om at «47 prosent av amerikanerne er avhengige av staten og ser på seg selv som ofre.»

– Takk! Endelig en kandidat som har mot til å si at halvparten av amerikanerne er snyltere som tror de har rett til å spise. Tror de at mat vokser på trær, spør Colbert ironisk.

– Vi som skaper arbeidsplasser vet at det ikke finnes noe som heter gratis lunsj. Lunsj koster 50 000 dollar per porsjon, sier Colbert, med en klar henvisning til den eksklusive middagen til Romney, hvor det skjulte opptaket av Romney ble gjort.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt