– Mislykket kuppforsøk i Kongo

Seks personer ble søndag drept i det myndighetene i Kongo kaller et mislykket kuppforsøk mot president Joseph Kabila.

Kongos president Joseph Kabila

Uidentifiserte menn angrep søndag boligen til Kongos president Joseph Kabila i Kinshasa.

Foto: LIONEL HEALING / Afp

– Vi har vært vitner til et kuppforsøk. En gruppe tungt væpnede personer angrep boligen til presidenten, sier informasjonsminister Lambert Mende til nyhetsbyrået Reuters.

Ukjent om Kabila var til stede

Han opplyser at personene ble stanset ved første kontrollpunkt, og at situasjonen nå er under kontroll. Angrepet skjedde kl 13.30 norsk tid.

Ifølge nyhetsbyrået AFP var president Kabila i området da angrepet skjedde, mens Reuters har en kilde som sier at presidenten ikke var til stede.

Seks av angriperne ble drept av sikkerhetsvaktene, mens et ukjent antall ble arrestert.

Soldater fra presidentens vakttjeneste patruljerer utenfor residensområdet Gombe i små grupper, mens tanks går gjennom en større del av området rundt presidentboligen. Gombe er også området for flere ambassader.

Endrer valgloven

Kabila kom til makten da hans far ble myrdet av sine egne livvakter i 2001. I 2006 ble Kabila den første demokratisk valgte presidenten i landet.

I november står Kongo overfor både presidentvalg og valg på ny nasjonalforsamling, det andre valget siden krigen som varte fra 1998 til 2003.

I januar i år støttet nasjonalforsamlingen et kontroversielt forslag fra Kabila om at presidentvaglet skal bli avgjort i én valgomgang, uavhenging om en kandidat får 50 prosent av stemmene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt