– Minst 60 drept av selvmordsbombe i Jemen

Minst 60 personer ble drept i et selvmordsangrep mot en militærleir i Jemens nest største by Aden mandag, ifølge kilder i helsevesenet.

Selvmordsangrep i Jemen

En lignende bilbombe rammet Aden i slutten av juli i år.

Foto: STRINGER / Reuters

En bil med en bombe ble kjørt inn i en gruppe nye rekrutter ved militærleiren i byen som ligger sør i landet.

– Sikkerhetspersonell jobber fortsatt med å evakuere de drepte og skadde fra åstedet, sier en talsperson for sikkerhetstjenestene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som siterer en kilde fra Leger Uten Grenser, er minst 45 lik fraktet til sykehuset i byen. Kilder i helsevesenet sier til nyhetsbyrået AFP at 60 mennesker er drept og minst 29 såret.

Nye luftangrep

Angrepet skjedde like etter at den Saudi-Arabia-ledede koalisjonen i helgen gjennomførte nye luftangrep mot opprørere i det sentrale Jemen.

Havnebyen Aden, som er den midlertidige basen til den Saudi-ledede koalisjonen, har den siste tiden vært utsatt for en serie lignende bombe- og skyteangrep fra opprørere med militære og sikkerhetsstyrker som mål.

Sykehus bombet i Jemen

15. august bombet den Saudi-ledede koalisjonen et sykehus i Hajja-provinsen i Jemen.

Foto: STRINGER / Reuters

6.600 drept

Saudi-Arabia, sammen med en rekke andre arabiske land, gikk i mars 2015 inn i Jemen etter at den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen hadde erobret store deler av landet.

Mer enn 6.600 mennesker, for det meste sivile, har blitt drept i Jemen siden da. Mer enn 80 prosent av befolkningen trenger humanitær hjelp, ifølge FN.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt