Hopp til innhold

– Massedrapsmannen i Orlando sendte tekstmeldinger til kona under angrepet

Omar Mateen skal ha søkt etter nyheter om angrepet han selv sto bak, publisert uttalelser på Facebook-siden sin og sendt tekstmeldinger til kona mens han holdt flere personer som gisler inne på nattklubben i Orlando.

Omar Mateen tar bilde av seg selv med mobiltelefonen

MASSEDRAPSMANN: Omar Mateen skjøt og drepte til sammen 49 mennesker på et utested for homofile i Orlando, før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet.

Foto: HANDOUT / Reuters

Da hadde Omar Mateen allerede drept mange mennesker og såret andre inne på utestedet Pulse natt til søndag forrige helg.

Mateen skjøt og drepte til sammen 49 mennesker, før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet.

Midt under angrepet, i et opphold i skytingen, søkte Mateen etter nyheter på internett om massakren han var i ferd med å gjennomføre, opplyser senator Ron Johnson, som leder sikkerhetskomiteen i Senatet, ifølge avisen Orlando Sentinel.

Telys danner et hjerte på et regnbuefarget flagg rundt et skilt med påskriften "Vi er Orlando"

SORG: Over hele verden har folk uttrykt sin sorg og støtte til LHBT-samfunnet etter massakren på utestedet Pulse forrige helg.

Foto: Bullit Marquez / Ap

«Nå kan dere smake IS' hevn»

I et brev Johnson har sendt til Facebook, hvor han ber om at selskapet gir ut all data de har om Mateen, kommer det også frem at massedrapsmannen skal ha lagt ut flere meldinger på Facebook under angrepet, skriver avisen.

I brevet viser Johnson til to meldinger med politisk innhold:

«Amerika og Russland må stanse bombingen av IS» og «Ekte muslimer vil aldri akseptere Vestens skitne metoder. Dere dreper uskyldige kvinner og barn gjennom luftangrep...nå kan dere smake IS' hevn,» skal Mateen ha skrevet.

Etterforskere fra FBI står ved skiltet til nattklubben Pulse

ANGREP UTESTED: Omar Mateen angrep utestedet Pulse i Orlando natt til søndag. Her er det etterforskere fra FBI som jobber på åstedet.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Lurte på om kona hadde sett nyhetene

Ifølge CNN sendte gjerningsmannen også tekstmeldinger til kona under angrepet. Det opplyser en etterforskningskilde til kanalen.

Ved 04-tiden natt til søndag, om lag to timer etter at Mateen hadde startet det dødelige skyteangrepet, og mens han forskanset seg på et av toalettene på utestedet og holdt flere personer som gisler, sendte han en sms til kona og spurte om hun hadde sett nyhetene, skriver CNN.

I løpet av natten skal kona ha sendt Mateen en tekstmelding, hvor hun skrev at hun elsket ham. Kilden opplyser til CNN at hun også forsøkte å ringe ham gjentatte ganger, uten at han svarte.

Ifølge kilden skjedde disse telefonoppringningene etter at de første meldingene om angrepet hadde kommet ut, og trolig etter at kvinnen kan ha forstått at ektemannen kunne stå bak.

Etterforskes

Flere amerikanske medier har meldt at kona etterforskes med tanke på om hun kan ha hatt tilknytning til massakren.

Kona og Mateen hadde sammen en tre år gammel sønn og bodde i Fort Pierce i Florida, rundt to timer fra nattklubben som ble åsted for den verste masseskytingen i USA noensinne.

Drapsmannen var gift med en annen kvinne i 2009, men hun gikk fra ham etter kort tid. Ekskona Sitora Yusufiy har omtalt ham som svært hissig, voldelig og psykisk ustabil.

Barack Obama og Joe Biden med hvite roser når de besøker et minnested etter Orlando-angrepet

MINTES OFRENE: USAs president Barack Obama og visepresident Joe Biden besøkte i går et minnested for ofrene etter Orlando-massakren.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt