NRK Meny
Normal

– Kvinne utstyrt med bombe gikk til angrep

En kvinne utstyrt med automatgevær og en bombe ble drept utenfor politiets hovedkvarter i Istanbul onsdag ettermiddag, opplyser tyrkiske myndigheter. Mannen hun gikk til aksjon sammen med ble kort tid etter pågrepet.

TURKEY-CRIME-JUSTICE-POLICE

Spesialstyrker fra politiet på plass etter angrepet mot politiets hovedkvarter i Istanbul onsdag ettermiddag. En kvinne utstyrt med maskingevær og en bombe ble drept da åpnet ild.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Hendelsen skjer dagen etter at statsadvokat Mehmet Selim Kiraz mistet livet i en gisselaksjon i samme by.

Tyrkisk politi åpnet ild mot to væpnede personer utenfor politiets hovedkvarter i Istanbul, etter at de gikk til angrep onsdag ettermiddag. Den ene personen ble skutt og drept, mens den andre først klarte å rømme.

Tyrkia angrep

Politiet har sperret av området ved politiets hovedkvarter og holder i kveld vakt, etter to terrorangrep denne uken.

Foto: Akin Celiktas / Ap

Kvinne med bombe og automatgevær drept

Den drepte var en kvinne utstyrt med både et skytevåpen og en bombe, melder nyhetsbyrået AFP.

Hun skal ha gått til angrep sammen med en mann, som ble såret da politiet skjøt. Han klarte først å flykte fra åstedet, men ble kort tid etter pågrepet av politiet, bekrefter Istanbuls guvernør Vasip Sahin.

Vitner meldte raskt fra om skyting til det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan og fortalte at en person var falt om på bakken.

Politiet bekreftet deretter til nyhetsbyrået Reuters at en skyteepisode hadde funnet sted og at alle enheter var i beredskap.

Mehmet Selim Kiraz

Den tyrkiske statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble drept under en gisselaksjon i en rettsbygning i Istanbul tirsdag. Onsdag deltok flere hundre personer i begravelsen.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Folkets revolusjonære frigjøringsfront sto bak

Det er knapt gått et døgn siden den tyrkiske statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble drept under en gisselaksjon i en rettsbygning i Istanbul tirsdag.

To gisseltakere ble drept under den påfølgende politiaksjonen. De tilhørte den forbudte, ytterliggående marxistgruppen «Folkets revolusjonære frigjøringsfront», DHKP-C.

Gruppen hevdet at statsadvokaten var korrupt og unnlot å ta ut tiltale mot de skyldige i forbindelse med drapet på en 15-åring som døde i fjor, etter å ha blitt truffet i hodet av en tåregassgranat året før.

Varsler flere aksjoner

DHKP-C ble grunnlagt i 1978, og har utført en rekke drap og selvmordsbomber i Tyrkia. Gruppen står på listen over terrororganisasjoner i Tyrkia, USA og EU.

Ifølge tyrkiske medier planlegger DHKP-C flere terrorangrep mot myndighetene de neste månedene.

Berkin Elvan

Flere tusen mennesker deltok under minnemarkeringen for Berkin Elvan i mars 2015, ett år etter hans død. 15-åringen ble truffet av en tåregassgranat avfyrt av politiet under opptøyene i Istanbul sommeren 2013.

Foto: Emrah Gurel / Ap

22 pågrepet etter sammenstøt

Natt til onsdag støtte demonstranter og politistyrker sammen i to nabolag i Istanbul. Det ene sammenstøtet fant sted i den drepte 15-åringens nabolag Okmeydani. Det andre var i Gazi, der det bor flere sympatisører av DHKP-C.

Politiet brukte tåregass og vannkanoner for å spre demonstrantene natt til onsdag. 22 antatt venstreekstreme ble pågrepet av tyrkiske myndigheter i løpet av natten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt