Hopp til innhold

– Kunne drept alle på skolen

– Adam Lanza hadde med seg nok ammunisjon til å ta livet av alle på skolen, sa politiets talsmann på en pressekonferanse mandag.

Paul Vance

– Våre hjerter er knust over at vi ikke kunne redde alle, sa Vance da han møtte pressen.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

– Gjerningsmannen kunne drept alle, hvis han hadde fått nok tid, men han skjøt seg selv i hodet da han hørte politiet nærme seg. Det sa politiets talsmann, Paul Vance.

Politet fortalte at etterforskningen fortsetter, men at det er mange beviser som skal gjennomgås og mange vitner som skal forhøres.

To nøkkelvitner

– Vi har begynt å analysere materialet, hvert våpen og hver kule skal undersøkes, det er en stor jobb. Vi skal også snakke med øyenvitner, sa politiets talsmann Paul Vance.

Politiets talsmann ville ikke si mer om hva bevismaterialet inneholder. Han informerte også om at klasserommene og hjemmet til gjerningmannen kommer til å være avsperret åsted i lang tid fremover.

To voksne personer som ble såret i angrepet skal forhøres. De er politiets nøkkelvitner og kan trolig hjelpe etterforskerne med å rekonstruere det som skjedde.

Stengte skoler i nabobyen

Vance fortalte også at det har kommet inn falske og villedende tips og sa at dette vil bli behandlet svært alvorlig.

I Newtowns naboby Ridgefield ble alle skoler stengt mandag på grunn av en mistenkelig person, men Vance kunne ikke gi mer informasjon om hva som har skjedd der.

– Trusler eller annen informasjon skal kan villede etterforskningen, blir politianmeldt og straffeforfulgt, sa Vance.

Han gjentok at det fremdeles er mulig å få krisehjelp og gjentok telefunnummeret folk kan ringe.

Første begravelser

Mandag tar Newtown et farvel med de første to seksåringene som ble drept på Sandy Hook barneskole.

På pressekonferansen gjentok politiet familienes ønske om at deres privatliv skal respekteres.

Uklart motiv

Fortsatt er det uklart hva som fikk 20 år gamle Adam Lanza til å ta seg inn i Sandy Hook barneskole og drepte 27 barn og ansatte.

Politiet sier det kan ta uker å finne ut hva som motiverte til å gjennomføre det som er blitt den nest dødeligste skolemassakren i USA.

Søndag ble det kjent at politiet trolig har spart mange liv ved å rykke raskt ut. Inne i klasserommene ble det funnet flere hundre ubrukte skudd, og Connecticuts guvernør tror gjerningsmannen valgte å skyte seg selv da han hørte politiet komme ti minutter etter han startet massakren.

Brukte moras skytevåpen

Før Lanza drepte 20 barn på 6-7 år, og seks voksne, skjøt og drepte han sin 52 år gamle mor på soverommet i hjemmet deres.

Hun ble skutt fire ganger. Så tok 20-åringen moras skytevåpen, kjørte til barneskolen, og kom seg inn ved å knuse et vindu.

Mora var ikke ansatt på skolen, men trolig tilkallingsvikar. Ifølge myndighetene hadde ikke Lanza selv gått på barneskolen tidligere.

Mandag gravlegger Newtown de første av seksåringene som ble drept. Det er også starten på siste skoleuke før jul.

Newtown

To kvinner gir hverandre en klem under minnegudstjenesten etter skolemassakren.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt