NRK Meny
Normal

– Kommer vi til å dø, mamma?

SAINT-DENIS (NRK) 'Sara' og familien bodde i huset der terroristene forskanset i Saint-Denis rett utenfor Paris. Da politiet angrep, tok hun med seg de små jentene sine og gjemte seg i skapet.

Naboene til leiligheten der politiet aksjonerte mot terrorister forteller om de dramatiske timene.

VIDEO: Se reportasjen fra Dagsrevyen.

Stormet hus i Saint-Denis

Huset der 'Sara' og familien bodde bærer tydelig preg av den dramatiske aksjonen.

Foto: Christophe Ena / Ap

'Sara' våknet av det voldsomme bråket, da sikkerhetspolitiets folk angrep huset. Ved 0430-tiden onsdag morgen hørtes en voldsom skuddveksling i Saint-Denis.

Skarpskytter i gangen

– Jeg kikket ut i gangen, vi har et vindu i døra. Der sto det en skarpskytter og siktet på oss. Vi hørte noen roper "legg dere ned, legg dere ned" og vi gjemte oss under senga. Men så krøp vi inn i skapet og satt der i fire timer, sier hun til NRK.

'Sara' er redd etter det som har skjedd. Hun vil ikke si hva hun egentlig heter og hun vil heller ikke at vi fotograferer ansiktet hennes.

– Vi er vettskremte etter det vi har opplevd. Vi vil leve anonymt, sier hun

Rundt en kilometer fra Stade de France, der terrorangrepene startet på fredag, hadde noen søkt tilflukt inne i en leilighet. Politiet var på jakt etter gjerningsmenn og sporene hadde ledet dem til det litt fattigslige boligområdet.

'Sara' og hunden. Saint-Denis

'Sara' og den ene datteren var glade for å få hentet hunden sin, Rocky, i dag. Han fikk ikke være med, da familien ble evakuert etter at bygården deres ble stormet av anti-terrorpoliti.

Foto: Marit Kolberg / NRK

– Kommer vi til å dø, mamma?

Etter terrorangrepene mot Paris på fredag var folk i Saint-Denis allerede engstelige og mange ble fryktelig redde da de våknet av politiaksjonen onsdag morgen. For 'Sara' og familien ble det en erfaring de når får hjelp til å bearbeide, forteller hun.

– Kommer vi til å dø, mamma? spurte døtrene henne, mens 5000 skudd og et ukjent antall granater ble avfyrt i de timene aksjonene varte.

Øynene blir blanke og 'Saras' stemme skjelver litt når hun forteller.

– Hvert kvarter tok politiet kontakt med meg, for å berolige meg og for å si fra at det var for farlig å evakuere oss. Og vi hadde jo ikke noe valg. I fire timer satt vi der, jeg barna og hunden vår, Rocky.

Jentene, som er seks og sju år gamle, var svært redde.

– Mamma, skal vi dø? Det er jo bomber her, spurte jentene, forteller 'Sara'.

Måtte la hunden bli igjen

Hun forteller at hun prøver å være sterk for barna skyld, men sier hun syns det er vanskelig.

Til slutt kom de seg ut av huset selv om alle trappene i bygget var ødelagt. Nå bor de sammen med andre evakuerte på en skole i nærheten. Men ikke alle i den lille familien fikk forlate leiligheten den dramatiske natten.

– Da politiet kom for å hente oss ut, fikk vi ikke lov til å ta med hunden vår. Vi ville ikke gå fra ham, men det var vi nødt til. Nå har vi vært og hentet Rocky, og han har det bra, sier hun med et lite smil.

Fedy (7) var redd det var tyver

Pappa Nassim og sønnen Fedy

Fedy ble redd av alle smellene. Da er det trygt å være sammen med pappa.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Nassim forteller at familie og venner har ringt og ringt for å sjekke om de er i trygghet etter politiaksjonen. Han kommer med den sju år gamle sønnen sin for å se på stedet der alt skjedde.

Lille Fedy lå og sov med vinduet åpent og våknet av bråket.

– Jeg hørt smell, skudd og eksplosjoner. Jeg var redd det var tyver, sier han.

Fedy sier han syns det var skummelt. Han forteller at læreren hans gråt da hun fortalte om terrorgrepet i Paris.

– Så vi snakket en hel time og det som skjedde. Men jeg er trygg sammen med pappa nå, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt