– Kjempet palestinernes sak i siste opptak

Osama bin Laden skal ha advart amerikanerne om at de ikke ville få fred før palestinerne får det, i sitt aller siste lydopptak, skriver et islamistisk nettsted.

Osama bin Laden

Den amerikanske spesiasstyrken fant fem videoer i huset som bin Laden brukte som skjulested.

Foto: HO / Reuters

Det blir ingen sikkerhet for amerikanerne før det er sikkerhet for palestinerne, skal bin Laden ha sagt på sin aller siste innspilling, meldte Shamikh1.net søndag.

I går offentliggjorde det amerikanske forsvarsdepartementet det som skal være en video med innblikk i Al Qaida-lederens hjem i Abbottabad.

– Urettferdig at dere skal leve i fred

Lydopptaket ble funnet etter at den amerikanske spesialstyrken drepte bin Laden i sitt skjulested i Abbottabad, Pakistan 2. mai.

– Det er urettferdig at dere lever i fred mens våre brødre i Gaza lever i usikkerhet, skal bin Laden ha sagt ifølge nettstedet i lydopptaket.

– Våre angrep vil fortsette mot dere så lenge dere støtter Israel, advarte han videre i beskjeden som var adressert direkte til USAs president Barack Obama.

Ingen uavhengige kilder bekrefter

Bin Laden skal også ha referert til nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab, som i desember 2009 forsøkte å sprenge en bombe på et fly til Detroit, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Hvis det hadde vært mulig å sende deg beskjed med ord, så ville vi ikke ha måttet bruke fly til å sende dem til deg, sier Al Qaida-lederen videre, i beskjeden med tydelig referanse til 11. september 2001.

Lydopptaket varer litt over ett minutt. Ingen uavhengige kilder har foreløpig bekreftet opplysningene om innspillinga.

  • Se tidligere video av bin Laden som USA har offentliggjort:
    Video Osama bin Laden taler

    Osama bin Laden taler i en tidligere video

Hylles for de arabiske opprørene

En del av terrornettverket Al Qaida, Islamic Maghreb (AQIM), knytter bin Ladens opptak til de folkelige opprørene i den arabiske verden.

Gruppa hyller bin Laden for de folkelige opprørene, og sier opptakene ble gjort en uke før deres øverste leder ble drept.

– Disse hendelsene som stormer gjennom den arabiske regionen, er bare én frukt av mange frukter hvor bin Laden hadde en fremtredende rolle, uttalte den ytterliggående gruppa, ifølge AFP.

– Hadde støttespillere i Pakistan

– Vi tror at det må ha vært et slags støttenettverk for bin Laden inne i Pakistan, men vi vet foreløpig ikke hvem eller hva slags støttenettverk det var, sa USAs president Barack Obama til CBS søndag.

Ifølge Obama har de pakistanske myndighetene sagt at de har en "dyp interesse av å finne ut hva slags støttenettverk bin Laden kan ha hatt".

De har tidligere innrømmet å ha gjort en tabbe i forbindelse med søket etter bin Laden, men avkrefter at de har støttet ham selv.

SISTE NYTT

Siste nytt