NRK Meny
Normal

– Tre av fire hus beboelige innen en måned

Italias statsmininister tror tre av fire hjem som ble rammet av jordskjelvene tidligere i april kan være beboelig allerede om en måned.

Berlusconi i landsbyen Coppito i Abruzzo-regionen
Foto: LIVIO ANTICOLI / AFP

Silvio Berlusconi melder at 57 prosent av hjemmene i L'Aquila-området, som ble hardest rammet av jordskjelvene, allerede er beboelig.

Ifølge han vil arbeidet med ytterligere 19 prosent av hjemmene være ferdig i løpet av en måned.

Bor fortsatt i teltleire

Antall hjemløse etter jordskjelvene som startet 6. april er antatt å være rundt 58.000. 34.000 av disse bor fortsatt i teltleire utenfor det rammede området.

Statsministeren har varslet om at nye skatter vil ilegges innbyggerne for å finansiere gjenoppbyggingen av området.

Han gjentok også denne helgen at ingen av innbyggerne i Abruzzo-regionen skulle være nødt til å bo under teltduker når vinteren kommer.

Les også: Ett av tre hjem ødelagt

Større tiltro til Berlusconi

Ifølge en undersøkelse gjennomført av den italienske avisen Corriere della Sera, mener flesteparten av de spurte at Berlusconis behandling av krisen har vært positiv.

48 prosent av de spurte sa at de hadde større tiltro til statsministeren nå enn tidligere, mens 30 prosent svarte at tilliten til Berlusconi ikke hadde endret seg.

Kun seks prosent av de spurte sa at tilliten til italias statsminister hadde blitt svekket etter hendelsen, og 11 prosent sa de hadde det samme negative bildet på ham som før, ifølge undersøkelsen gjennomført av ISPO.

Minst 10 prosent av den venstrestilte opposisjonen i Italia innrømmet at de var imponert over hvor energisk og travel den 72 år gamle høyrelederen hadde vært siden skjelvene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt