Hopp til innhold

Hizbollah hevder de kan drepe titusener av israelere

Hizbollah hevder de kan ta livet av titusenvis israelere ved å treffe spesifikke mål i landet, med det de beskriver som presisjonsraketter.

Hizbollah Sayyed Hassan Nasrallah

Mange tok til gatene i Beirut for å høre Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah tale i dag.

Foto: SHARIF KARIM / Reuters

– Jeg forteller israelerne at de har noen mål, ikke mange, som kan treffes med presisjonsraketter... som vi har, forteller Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah i en TV-sendt tale.

– Kan gjøre livet til hundretusener til et helvete

Han ville ikke si når den Iran-støttede bevegelsen fikk tak i disse våpnene, eller hvor målene i Israel er.

Nasrallah hevdet at Hizbollah kunne gå til angrep mot noen få mål i Israel som, hvis truffet, vil føre til enorme skader og tap av liv.

Det var en mulig referanse til Israels kjernekraftanlegg, selv om Nasrallah sa han ikke ville stave ut hvilke mål det er snakk om.

Israel er eneste land i Midtøsten som ikke har skrevet under på Ikkespredningsavtalen, en internasjonal traktat om ikke å spre atomvåpen i verden.

Landet har aldri bekreftet eller avkreftet å ha atomvåpen.

– Å treffe disse målene med noen få raketter vil gjøre livene til hundretusener av sionister til et levende helvete, og vi kan snakke om titusener av døde, sa Nasrallah.

«Kreftsvulst»

Nasrallah talte i forbindelse med den årlige Jerusalem-dagen, som ble innført av Irans avdøde leder ayatolla Khomeini på den siste fredagen i fastemåneden ramadan.

I Teheran markerte Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, dagen med å kalle Israel «en kreftsvulst», og uttrykte et ønske om et nytt Midtøsten.

– i det nye Midtøsten kommer det, med guds velsignelse og hjelp fra landene i regionen, ikke til å være noe spor av amerikanerne og sionistene, sa Ahmadinejad til religiøse demonstranter ved universitetet i Teheran.

Israel har de siste ukene skjerpet truslene om å bombe Irans atomanlegg for å frata landet muligheten til å produsere kjernefysiske våpen.

Israel forberedt på alle konsekvenser

I et intervju med avisa Maariv onsdag sa den avtroppende sivilforsvarsministeren Matan Vilnai at Israel er forberedt på alle konsekvenser av en krig - som de mener kan koste 500 israelere livet.

Ifølge Vilnai tar Israel høyde for at et angrep kan utløse krig på flere fronter, noe som betyr at Israel regner med at Hizbollah i Libanon og militante palestinere kan sende raketter mot Israel.

Han gjentar også tidligere beregninger om at 500 israelere kan bli drept i rakettangrep mot israelske byer.

– Det kan bli færre døde, eller flere, kanskje. Men det er dette scenarioet vi forbereder oss på, i henhold til de beste ekspertrådene, sier han.

Iran har alltid hevdet at de ikke er interessert i å utvikle atomvåpen, og at landets atomprogram er for fredelige, samfunnsnyttige formål.

SISTE NYTT

Siste nytt