– Blodige kamper like før planlagt våpenhvile

Syriske styrker skal ifølge aktivister slå ned på opprørerssoldater utenfor Damaskus torsdag, til tross for at Syria har sagt ja til våpenhvile.

Syria

Røyk stiger opp fra byen Douma, cirka 13 kilometer fra hovedstaden Damaskus.

Foto: - / Afp

Ifølge aktivister foregår det harde kamper mellom opprørere og regjeringsstyrker like ved hovedstaden Damaskus torsdag.

Regimesoldater med støtte fra stridsvogner skal ha stormet Douma i morges, landsbyen ligger 10 kilometer utenfor Damaskus. Her foregår det kraftig skyting, ifølge Al Jazeera.

Kampene i Damaskus i dag er blant de mest voldelige siden opprøret startet i fjor, ifølge aktivistene i eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Skyer av røyk kunne sees stige i nærheten av Doumas største moské i dag. Ifølge aktivister ble blant annet to unge menn drept i Kfar Sousa utenfor Damaskus torsdag, da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot bilen deres.

Kampene har brutt ut til tross for at Syrias president Bashar al-Assad har godtatt Kofi Annans plan om å iverksette våpenhvile den 10. april. Annan krever full våpenhvile i løpet av 48 timer etter dette.

Spredte kamper i Syria

Aktivistene i SOHR sier at det også at det foregår kamper i Anadan nær Aleppo torsdag.

Ifølge Amnesty International har 232 mennesker blitt drept siden Syria godtok Annans plan 27. mars.

Minst 170 mennesker har mistet livet bare denne uken, ifølge aktivister.

Syrere på flukt

Mellom 800 og 1000 syriske flyktninger har i løpet av de siste 24 timene krysset grensen til Tyrkia, ifølge tyrkiske tjenestemann.

– Det har vært en økt tilstrømning gjennom Reyhanli, og onsdag var antallet mellom 800 og 900, sier en anonyme tjenestemann til Reuters.

Han refererer til grensebyen i provinsen Hatay sør i Tyrkia.

Forventer full våpenhvile

Kofi Annan, forventer at både regimet og opprørerne har inngått fullstendig våpenhvile i Syria innen torsdag neste uke.

Syriske myndigheter har sagt til Annan at de har begynt å trekke sine styrker tilbake fra byene Deraa, Idlib og Zabadani, sier hans talsmann Ahmad Fawzi torsdag formiddag.

– Det vi forventer 10. april, er at den syriske regjeringen vil ha fullført sin tilbaketrekning fra befolkningssentre. Deretter vil vi i løpet av en periode på 48 timer ha et fullstendig opphør i alle former for vold fra alle parter, sier hans Fawzi til journalister i Genève torsdag formiddag.

Aleppo

Amatørvideo fra Aleppo publisert av Shaam News Network onsdag.

Foto: Anonymous / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt