Hopp til innhold

– Jublende Trump-tilhengere var innleide skuespillere

Milliardær og realitystjerne Donald Trump skal ha betalt skuespillere 50 dollar hver for å være jublende tilhengere da han lanserte sitt presidentkandidatur i New York.

– Jublende Trump-tilhengere var innleide skuespillere

Mannen til venstre er en skuespiller som skal være blant en av mange som ble leid inn for å være en Donald Trump-tilhenger.

Foto: Richard Drew / Ap

Foran en livlig og jublende forsamling kunngjorde milliardær og realitystjerne Donald Trump på tirsdag at han vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat i 2016.

De livlige tilhengerne i salen kom med flere gledesrop under talen, og nyhetsnettstedet Bloomberg gav Trump skryt for sin evne til å samle publikum. Men deler av publikum hadde andre motiver for å være til stede på lanseringen.

– Jublende Trump-tilhengere var innleide skuespillere

Carusone ble skeptisk og undersøkte saken nærmere etter at han kom over et Instagram-bilde av to skuespillere som ofte blir brukt som statister i ulike arrangementer.

Foto: Faksimile fra bloggen til Angelo Carusone

Bloggeren Angelo Carusone har avslørt i et innlegg at flere av «tilhengerne» var i realiteten skuespillere og statister som ble leid inn for å delta på arrangementet for å gi inntrykket av at Donald Trump hadde støtte blant vanlige folk.

Carusone ble skeptisk og undersøkte saken nærmere etter at han kom over et Instagram-bilde av to skuespillere som ofte blir brukt som statister i ulike arrangementer. Etter at blogginnlegget ble postet, slettet begge skuespillerne sine Instagram-kontoer.

– Tilbød 50 dollar for å møte opp

Talentbyrået Extra Mile Casting sendte en e-post sist fredag ​​til sine medlemmer for å verve skuespillere og statister til et Trump-arrangement, melder The Hollywood Reporter.

«Vi søker etter personer som kan ha på seg T-skjorter, bære valgplakater og juble for ham under arrangementet. Vi forstår at dette er ikke en tradisjonell «statistjobb», men vi tror at skuespill kan forekomme i alle former,» skriver talentbyrået i e-posten.

De som møtte opp, skulle få 50 dollar etter tre timers arbeid. Ifølge e-posten, jobbet talentbyrået sammen med Gotham GR, som er en New York-basert politisk konsulentgruppen som tidligere har jobbet med Trump.

Extra Mile Casting og Gotham GR ønsker ikke å kommentere saken.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

– Jublende Trump-tilhengere var innleide skuespillere

Mangemilliardæren kom seilende ned en rulletrapp og entret scenen for å fortelle at han vil delta i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat neste år.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

– Vi har ikke betalt noen for å delta

Corey Lewandowski, talsmann for Trumps valgkamp nekter for at de har leid inn skuespillere til lanseringsfesten.

Lewandowski sier til The Hollywood Reporter at han aldri har hørt om verken Extra Mile eller Gotham GR.

– Mr. Trump trekker publikum hver gang han holder taler. Det er ofte store folkemengder og folk er veldig entusiastiske, sier talsmannen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt