– Jeremy Clarkson får sparken i BBC

Den omstridte britiske programlederen Jeremy Clarkson får sparken fra BBC, skriver The Daily Telegraph.

Jeremy Clarkson

FÅR TROLIG SPARKEN: Jeremy Clarkson får angivelig sparken fra BBC, som nå leter etter en ny programleder for verdens mest sette TV-program Top Gear.

Foto: Matt Dunham / Ap

Beslutningen om å sparke 54-åringen fra programlederjobben i Top Gear, verdens mest sette TV-program som anslås å ha 350 millioner seere verden over, blir ifølge avisen kunngjort onsdag.

BBC sier selv at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse i saken. Og like før klokka 11 la Clarkson selv ut denne twittermeldingen:

Laster Twitter-innhold

Clarkson ble suspendert for to uker siden etter at han angivelig skjelte ut og slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Senere har han snakket nedsettende om BBC-sjefene som suspenderte ham og blant annet omtalt dem som «de jævla drittsekkene».

Over en million underskrifter

En internettkampanje for å få Clarkson tilbake på TV-skjermen har hittil resultert i over en million underskrifter, men BBC gir ikke etter for presset, skal man tro The Daily Telegraph.

Dette er ikke første gang at Clarkson er i hardt vær. For under ett år siden ble Clarkson beskyldt for å ha sagt det rasistiske «n-ordet» i et upublisert klipp.

Top Gear har rullet og gått på TV siden 1977. Programmet har rundt 350 millioner seere ukentlig. Konseptet er for lengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og turnerende liveshow.

Jobber med å finne en erstatter

Chris Evans

AKTUELL SOM ERSTATTER: Den bilgale radiostjernen Chris Evans.

Foto: STR / REUTERS

Ifølge The Daily Telegraphs kilder planlegger BBC å videreføre Top Gear. Nå jobbes det angivelig med å finne en erstatter for Clarkson, som har ledet programmet sammen med James May og Richard Hammond.

Den heteste kandidaten er angivelig bilgale Chris Evans, som i dag har sitt eget show på Radio 2.

48 år gamle Evans eier en av de mest verdifulle bilsamlingene i England og har blant annet en Ferrari 250 GTO fra 1963 i garasjen. Den betalte han i sin tid 140 millioner kroner for.

Siste sjanse

Saken har engasjert bredt, og statsminister David Cameron har gått ut med en slags støtte til sin venn Clarkson:

– Han gleder og underholder så mange – inkludert mine barn, som ville bli knust om Clarkson ble tatt av lufta. Jeg håper partene kan finne ut av dette, fordi det er et strålende program, og han er et enormt talent, har Cameron sagt til BBC.

I fjor fikk Clarkson vite at han har brukt opp sine sjanser hos BBC og at jobben hans hang i en tynn tråd om han endte opp i flere kontroverser.

SISTE NYTT

Siste nytt