NRK Meny
Normal

– Jeg har sovet med skoene på

København (NRK): – Jeg har ventet på dette i tre og et halvt år, sier den tidligere statsministeren med et smil, som nå håper på et comeback i Danmark.

Lars Løkke Rasmussen ligger foreløpig best an til å vinne valget i Danmark. Kort tid etter kunngjøringen om valget gjorde han sitt for å sikre nye velgere.

Helle Thorning-Schmidt har lyst ut nyvalg i Danmark. Nå står slaget mellom henne og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det tok under to timer fra valgkunngjøringen til opposisjonsleder Lars Løkke Rasmussen var ute i gatene og søkte velgernes gunst.

Det viktigste er arbeidsplasser og å gjøre det lønnsomt å jobbe, sier Lars Løkke Rasmussen.

Han deler ut løpesedler som har vært ferdig trykket i ukesvis mens partimedarbeidere henger opp plakater av kandidatene.

Helle Thorning-Schmidt har lyst ut nyvalg i Danmark. Nå står slaget mellom henne og tidligere statsminister Løkke Rasmussen.

Comeback kid

Mens det regjerende partiet lover en gavepakke til velferd og helse, vil den tidligere statsministeren gi skattelettelser og folk mer i lommeboka.

– Jeg vet ikke om jeg er comeback kid, men håper jeg blir den neste statsministeren, sier han til NRK.

Løkke Rasmussen seiler i medvind. Den blå blokken han leder har 53% oppslutning på de siste målingene mens den regjerende røde blokken støttes av 46% tre uker før valget.

– Jeg har ventet på dette i tre og et halvt år, sier den tidligere statsministeren med et smil.

Forfulgt av skandaler

Løkke Rasmusen har mer enn ni politiske liv og har brukt dem alle godt.

Mannen har kost seg på restauranter, spilt på kasino og kjøpt sigaretter på de danske velgernes regning.

Han har booket seg inn som «Jensen» etter en julefest og sendte regningen til departementet. Da han jobbet i bistandsorganisasjonen GGGI bodde han på luksushotell og fløy på førsteklasse.

Men Løkke Rasmussen ser ut til å overleve alle skandalene og forsnakkelsene, og ligger an til en politisk revansj.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt