Hopp til innhold

– Jeg er en gigolo

I Tyrkia lever tusenvis av unge menn på pengesterke kvinner fra Norden. NRK har møtt en av dem.

Tyrkisk gigolo
Foto: Emrah Senel / NRK

På en norsk restaurant i en av Tyrkias største feriebyer, Alanya, treffer vi en ung mann. Han har et spesielt yrke.

Jeg er gigolo, sier mannen.

Han er iført en trang t-skjorte og slitte dongeribukser. Det lange mørke håret henger rett ned. Med store nøttebrune øyne og et bredt smil jakter han daglig på pengesterke kvinner.

Jeg gjør ikke dette primært for å tjene penger, men tar selvfølgelig imot penger fra mine eldre elskerinner.

Gürbüz, gigolo

Jeg er ikke flau over jobben min, sier han.

Mottar penger månedlig

Tyrkisk gigolo
Foto: Emrah Senel / NRK

Likevel vil han ikke stå frem med navn og bilde. Men han går med på å dele sine erfaringer med oss. «Gürbüz» er i begynnelsen av 30-årene.

Han tjener til livets opphold ved å være sammen med godt voksne kvinner, som han får tilsendt penger fra månedlig.

– Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, men tar imot penger fra mine eldre elskerinner. Jeg mottar en tusenlapp eller to i måneden fra hver kvinne. Derfor trenger jeg ikke å jobbe, forteller han.

Kvinnebedåreren bor på feriehusene til sine sommerflørter, som han selv kaller dem. Han har nøkler til husene deres, og bor der også når damene er i sine respektive hjemland.

Han skryter gjerne av sine erobringer.

– Damen jeg sjekker opp og tar med meg hjem, lar jeg ikke sove hele natten. Jeg kommer mellom åtte til ti ganger i løpet av natten. Det er derfor jeg kjøper kondomer i kartonger, hevder han.

Gigoloen får penger også fra norske kvinner.

Utbredt fenomen

I fjor lanserte et av verdens største dameblader, Take a Break, «en toyboy-forpliktelse». Den handler om at godt voksne kvinner ikke skal la seg utnytte av unge, kjekke tyrkiske menn under sydenturen.

Fenomenet har spredd seg til de tyrkiske turistområdene i de senere årene. Tusenvis av unge tyrkiske menn tar betalt for å tilfredsstille middelaldrende kvinner på ferie.

Selv prompen til folk med penger lukter godt.

Gürbüz. gigolo

Mange menn i turistindustrien i Tyrkia sliter økonomisk, har lav utdannelse og kommer fra bygda.

Turistsesongen varer ikke lengre enn seks måneder. Den perioden vil de få maksimalt ut av. Derfor prøver flere av mennene å tjene raske penger - slik at tilværelsen ikke blir umulig resten av året i landet med høy arbeidsledighet og mye fattigdom.

Ung tyrkisk gutt sammen med en godt voksen dame

ALANYA: En ung tyrkisk gutt som flørter med en godt voksen dame på en restaurant, til de ansattes fortvilelse.

Foto: Emrah Senel / NRK

Gigolo på heltid

Overalt i Alanya er det lett å få øye på unge, pågående tyrkere som strekker seg langt for å blidgjøre landets gjester med tykke lommebøker.

Noen av disse strekker seg litt lenger enn langt, og tar imot betaling for å ha seksuell omgang med sine godt voksne feriekjærester.

Ferieelskeren Gürbüz har en lang fartstid her. De aller fleste i Alanya vet hva han driver med.

Med sin utstråling, veltrente kropp, lange rette hår, forførende blikk og stil, kaprer han kvinne etter kvinne i ferietiden. Kvinnene er godt voksne, noen av dem har til og med ektemann og kjæreste med seg hit eller hjemme.

Jeg regner med at jeg har vært sammen med mellom 5000-6000 kvinner så langt, sier den unge mannen, som behersker russisk, engelsk og nederlandsk.

Profesjonell

Måten han går frem på, tyder på at han nærmest har profesjonalisert seg. Omringet av det stadige voksende norske miljøet i Alanya, begynner han alltid med å kartlegge klientellet på utestedet.

– Se for deg en kurv full av halvråtne bær. Jeg forsøker hele tiden å plukke ut det beste bæret av denne kurven, sier Gürbüz.

Når det er gjort, legger han en slagplan. Den utvalgte kvinnen analyseres fra topp til tå. Hva slags klær hun går med, hvordan hun sminker seg, hva hun drikker, hva hun snakker om, er viktige faktorer som former strategien hans.

– Selv veska og smykkene hennes studerer jeg nøye, sier han.

Disse kvinnene vet hva de går til, og kommer hit for sex. Ytterst få av dem har sett festningen i Alanya eller besøkt museet her.

Gürbüz, gigolo

Etter at kvinnen er grundig analysert og klassifisert, velger han strategien og oppsøker den aktuelle kvinnen. Målet er at kvinnen skal bli sjarmert og sengeklar innen tretti minutter.

– De som blir plukket ut, pleier som regel å være klare som egg. Jeg forstår hva de ønsker av meg ut i fra blikkene de kaster, påstår mannen.

Fra sin faste plass på bardisken sier Gürbüz at han sender hete og forførende blikk til kvinnen, uten å være for pågående.

– Snakking er ikke helt min greie. Jeg svarer på spørsmål som blir stilt. Jeg byr heller ikke opp til dans. Jeg prøver å skille meg ut fra alle andre. Kvinnene blir tiltrukket av min særegne stil, sier den selvsikre mannen.

– Kvinnene kommer hit for sex

Han oppfatter kvinnene og seg selv som likestilte partnere. Som er interessert i det samme.

– Disse kvinnene vet hva de går til og kommer hit for sex. Ytterst få av dem har sett festningen i Alanya eller besøkt museet her, hevder Gürbüz.

Mange tyrkiske menn kvier seg ikke for å vise sin kjærlighet blant folk. De dukker stadig opp med roser, gir massasje og går hånd i hånd i gatene med sine elskerinner.

– Selv om komplimentene er basert på løgn, blir kvinnene lykkelige. De yter også stor respekt som kvinner her. Når flørten er over, er det de tyrkiske mennene som alltid kommer i dårlig lys, mener Gürbüz.

Ferie-elskov som levevei

Øynene hans blir store når han får spørsmålet om hvorfor han lever slik; hvorfor han og de andre unge karene har godt voksne kvinner som målgruppe.

– Det er simpelthen fordi vi ikke har noen annen mulighet overfor kvinner som bruker sin pengekapital mot oss. Selv prompen til folk med penger lukter godt, sier han.

I perifere strøk i Tyrkia er det ikke vanlig at paret har sex før ekteskapet. Det er klare skiller mellom menn og kvinner. De færreste har erfaring med det andre kjønn før de kommer til Alanya eller andre feriesteder i landet.

Gürbüz mener at relasjonen som oppstår mellom ham og kvinnene er som en slags forretningsforbindelse. Der begge er blitt tildelt hver sin rolle.

Pulserende uteliv i Alanya

ALANYA: Feriebyen byr på et pulserende uteliv, i tillegg til vakre strender, tropisk klima og gode shopping-muligheter.

Foto: Emrah Senel / NRK

Norske elskerinner også

Blant sitt spekter av elskerinner er de aller fleste europeiske land representert - også norske kvinner.

– Hittil har jeg hatt meg med godt over 15 norske middelaldrende kvinner. Alle hoppet jeg til køys med allerede etter første natt, hevder han med et stolt glis.

En av dem husker han spesielt godt.

– Til tross for at jeg ikke hadde noen økonomiske forventninger til henne, lesset hun på med løfter om penger og eiendom. Hun forsøkte å manipulere meg, kontrollere hvordan jeg skulle kle og oppføre meg. Jeg fant meg ikke i det og tuppet henne ut av livet mitt, sier han.

Han forteller at en annen norsk elskerinne hadde fire barn. Hun skal ha fortalt mannen sin at hun dro til Alanya for å pleie sykdommen sin da hun var med Gürbüz.

Den velkjente gigoloen er upopulær hos restaurant- og nattklubbeiere. Han mener det er fordi han lirker kvinnene ut av hendene deres. Kvinnen forlater stedet tidligere, og legger dermed igjen mindre penger der etter å ha gått i fella til gigoloen.

Tar hevn

Han oppgir også en helt spesiell grunn til hvorfor han holder på slik.

– Jeg prøver å mette min hunger. En hunger som oppsto etter at jeg ble fornærmet av en middelaldrende elskerinne jeg virkelig elsket. Hun kunne jeg ofret meg selv for, men hun sa at jeg ikke var av hennes kvalitet, sier han og rynker på nesa.

Tidligere ba jeg gud om en sykkel, i den senere tid har jeg måttet be om tilgivelse for alle de syklene jeg har stjålet.

Gürbüz, gigolo

Etter det sluttet han å bry seg om elskerinnene sine, og tar ifølge ham selv hevn for den tidligere episoden:

– Tidligere ba jeg gud om en eneste sykkel, i den senere tid har jeg måttet be om tilgivelse for alle de syklene jeg har stjålet.

Han forteller at mange opererer som gigolo i Alanya, men hevder at de vestlige kvinnene også har skyld i dette fenomenet.

– Mange norske kvinner klager over at mennene deres setter seksuelle begrensninger, at de kan dra på jakttur og blir borte i tre måneder. De tyrkiske mennene får dem i større grad til å føle seg som kvinner, sier han.

Alanya uteliv

ALANYA: Yrende liv på en av de mange nattklubbene i Alanya.

Foto: Emrah Senel / NRK

For kort tid siden skal han ha rotet seg borti konen til en russisk mafiaboss. Intetanende om hvem mannen hennes var, gikk han hele veien med henne også - til stor redsel i ettertid.

– Det var så vidt jeg reddet skinnet mi. Jeg er sikker på at de hadde kappet av meg ballene, forteller han.

Konkurranse mellom mennene

Flere menn forteller det samme. Det er en konkurranse mellom mennene. Om å bli sammen med flest mulige godt voksne kvinner. De forteller hverandre i detaljer om hvordan de sjekker opp damer, hvor mange de har og hvor mye penger mottar fra dem.

Det er en person jeg virkelig hater i mitt liv, og det er meg selv.

Gürbüz, gigolo

Tilbake til Gürbüz. Det tikker det stadig inn meldinger fra hans elskerinner. Kvinnene uttrykker hvor høyt de elsker ham og hvor fantastisk han er. Numrene til kvinnene har blitt lagret med landet de kommer fra og navnet deres.

Før han farer av gårde på jakt etter nye kvinner, slår han til med en innrømmelse av de sjeldne.

– Det er en person jeg virkelig hater i mitt liv, og det er meg selv.

SISTE NYTT

Siste nytt