— Like stor som Elvis

LOS ANGELES: Michael Jacksons hjerte stanset da han var 50 år gammel. Elvis Presley ble bare 42, men fans i USA trekker paraleller mellom de to musikkongenes dødsfall.

Fans legger ned blomster utenfor Jackson-familiens hjem

Shiloh Araghi og moren Nadine leggeer ned en blomsterbukett utenfor Jackson-familiens hjem i Encino, California.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

— Jeg elsket Michael Jackson og Elvis like mye, sier Richard Holmes. Han står utenfor en bensinstasjon i Hollywood og selger T-skjorter til minne om popmusikkens konge som døde natt til fredag.

En annen Konge, Elvis Presley, var også avhengig av medikamenter mot slutten av sitt liv. Holmes og mange med ham mener parallellene mellom de to superstjernene er blitt litt for mange.

— Jeg liker ikke medisiner, og jeg skjønner ikke hvorfor Michael Jackson måtte ta så mange, sier Holmes.

Fikk sprøyte rett før han døde

Hundrevis av journalister ventet i hele går kveld utenfor likhuset i Los Angeles for å få vite hva Michael Jackson døde av, men det vil ta flere uker før dødsårsaken kan fastslås. Det rettsmedisinerne forsøker å finne ut er om medisiner fikk superstjernes hjerte til å stanse.

En kilde nær Jackson sa i går til CNN at popikonet skal ha fått en sprøyte med det smertestillende narkotiske stoffet Demerol bare en time før han fikk sitt illebefinnende.

Les også: Nødsamtalen ute på nettet

Michael Jackson hadde i årevis vært avhengig av en rekke ulike medikamenter, og den siste tiden bodde en lege hjemme hos ham her i Los Angeles for å hjelpe ham med forberedelsene til de 50 konsertene han skulle holde i London i sommer.

Hjertespesialisten var betalt av selskapet som skulle arrangere konsertene, men det er ikke klart om Michael Jackson selv hadde bedt om å få dette dekket.

Les også: Jacksons lege skrev avskjedsbrev

Jackson overtatt av familien

Blomsterhav

Like i nærheten av der Richard Holmes selger T-skjorter ligger Hollywoods berømte stjernepromenade der også Michael Jacksom har sin stjerne og sitt håndtrykk murt ned betongen. I går samlet mange fans seg ved stjerne hvor de la blomster og hilsner til Jackson.

Også utenfor huset han leide i Bel Air og utenfor Jacksonfamiliens hjem i forstaden Enzino ikke langt unna vokser blomsterhavet.

– Det var naturlig for meg å komme hit med blomster for å minnes Michael Jackson i dag. Han betydde utrolig mye for meg og mange andre mennesker, ikke minst fordi han visket ut skillene mellom svarte og hvite i dette landet, sier Michelle Marie Brooks.

Hun synes, som mange andre, at «Thriller» var Jacksons aller beste og mest banebrytende låt. Også Brooks tror Michael Jacksons bruk av medikamenter kan ha tatt livet av ham.

Les også: Platesalget har skutt i været

– Han overmedisinerte seg kanskje, sier hun.

Jackson-familiens advokat Brian Oxman er av samme oppfatning.

Han advarte flere ganger mot at Michael Jacksons leger skrev ut alt for mange resepter på sterke smertestillende medikamenter av ulike slag.

Medisinske eksperter her diskuterer nå om det ikke bør bli vanskeligere også for kjendiser å få medikamenter på resept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt