– IS-leder alvorlig skadd i flyangrep

Ifølge den britiske avisen The Guardian skal IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ha blitt alvorlig skadet i et flyangrep i de vestlige delene av Irak.

Abu Bakr al-Baghdadi

Abu Bakr al-Baghdadi blir beskrevet som en nådeløs og brutal leder som også er en svært dyktig strateg.

Foto: - / Afp

Avisen siterer kilder i landet, som mener den beryktede IS-lederen ble skadet i et angrep fra den USA-ledede koalisjonen, og at han nå er så skadet at han ikke lenger kan ta seg av den daglige ledelsen av terrorgruppen.

Ikke livstruende

Skadene var først livstruende, men at han nå er på bedringens vei. En gruppe IS-ledere samlet seg etter angrepet, og startet arbeidet med å finne Baghdadis arvtaker.

Baghdadi blir beskrevet som en nådeløs og brutal leder som også er en svært dyktig strateg.

Ifølge den britiske avisen så skal IS-lederen ha blitt skadet i et angrep den 18. mars nær den syriske grensen. Der ble en kolonne på tre biler angrepet.

Målet var IS-ledere, men styrkene visste ikke at Baghdadi befant seg i en av bilene, ifølge kildene. Tre menn ble trolig drept i angrepet.

Flere rykter

Det har også tidligere kommet meldinger om at Baghdadi har blitt såret i angrep. I fjor svirret ryktene om hans død.

Al-Baghdadi, har proklamert seg selv kalif i området som dekker de nordlige delene av Syria og Irak og USA har utlovet en belønning på 10 millioner dollar til den som tar ham til fange.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt