– IS hevder de står bak

Terrorgruppen IS hevder å stå bak angrepet i Tunisia, ifølge en amerikansk overvåkingsgruppe.

En død feriegejest er dekket til
Foto: STRINGER / Reuters/NTB Scanpix

IS har påtatt seg skylden for angrepet som kostet 38 mennesker livet i feriebyen Sousse, ifølge SITE Intelligence Group. Nyhetsbyrået Reuters skriver at grupper som støtter IS har lagt ut bilder på twitter av en mann som går nedover en gate med et gevær.

Gruppene sier mannen heter Abu Yihya al-Kairouni, og hevder han er den som skjøt og drepte turistene i Tunisia.

Les også: – Jeg kjente kulen sneie armen min

Utkledd som turist

I følge folk som var vitne til angrepet skal mannen ha vært ikledd svart badeshorts og t-skjorte med gevær i hånden. En belgisk journalist har lagt ut bilder av det som antas å være gjerningsmannen.

Laster Twitter-innhold

– Han hadde en strandparasoll med et skytevåpen inni. Idet han kom til stranden, brukte han våpenet, sier landets sikkerhetsminister Rafik Chelly til den tunisiske radiostasjonen Mosaique FM.

Drept i skuddveksling

Etter at gjerningsmannen åpnet ild mot turistene på stranden begynte folk å løpe for livet for å komme seg unna kulene. Kort tid senere opplyste myndighetene i Tunisia at gjerningsmannen hadde blitt drept i en skuddveksling med politiet.

Flere amatørbilder viser en livløs mann på asfalten i hotellområdet. Denne mannen er også iført en svart shorts- og t-skjorte, og hevdes å være gjerningsmannen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt