– IS har kidnappet 220 assyriske kristne

Krigere fra Den islamske staten (IS) har bortført minst 220 assyriske kristne i det nordøstlige Syria i løpet av de siste tre dagene, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Kurdiske militssoldater står foran en kirke i Tel Jumaa

Kurdiske militssoldater står foran en kirke i den assyriske landsbyen Tel Jumaa. Mange kristne er de siste dagene bortført av IS, samtidig som kurdiske styrker har innledet en større offensiv mot den gruppen i det nordøstlige Syria.

Foto: STRINGER / Reuters

Eksilgruppen hevder at bortføringene fant sted da IS-krigere tok kontroll over minst ti kristne landsbyer i nærheten av Hasaka under den tre dager lange offensiven.

– De har tatt med seg de bortførte menneskene ut av landsbyene og inn i sitt eget territorium, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Både kvinner, barn og eldre er blant de bortførte, ifølge syriske aktivister.

Stor frykt

De fleste innbyggerne i byen Hasaka er kurdere, mens mange av landsbyene rundt er befolket av kristne syrere.

Bortføringene har skapt stor frykt blant den kristne befolkningen i Hasaka-provinsen.

Nær 1000 familier har flyktet fra hjemmene sine i den nordøstlige Hasaka-provinsen siden kidnappingene, ifølge en annen eksilgruppe, Assyrian Human Rights Network, melder AFP.

Fordømmer massebortføringene

Kurdiske militsstyrker har de siste dagene innledet en større offensiv mot IS i Hasaka-området.

Militsen får støtte av amerikanskledede luftangrep.

Leder for Assyrian Human Rights Network, Osama Edward, tror bortføringene kan ses i sammenheng med at IS har tapt områder etter at angrepene ble innledet.

– De tok gislene for å bruke dem som menneskelige skjold, sier Edward til AFP.

Både USA og FN har fordømt massebortføringene og krevd at ofrene løslates.

– ISILs siste angrep på en religiøs minoritet er nok en bekreftelse på gruppens brutale og umenneskelige behandling av alle som er uenige i dens splittende mål og giftige ideologi, sier Jen Psaki, talsperson i det amerikanske utenriksdepartementet.

SISTE NYTT

Siste nytt