– Ingen narkoterrorisme i Mexico

Mexicos justisminister sier at det ikke finnes beviser for at landets narkotikagjenger er involvert i terrorisme.

Politimenn drept i Mexico

Politiet ankommer stedet der fire personer ble drept i et narkotikarelatert angrep i byen Ciudad Juarez

Foto: Jesus Alcazar / Afp

Justisministerens uttalelse kommer etter torsdagens angrep på to politibiler i den nordlige grensebyen Ciudad Juarez i Mexico. Fire personer ble drept i angrepet, som trolig ble utført av medlemmer av en narkotikagjeng som opererer i

– Vi har ingen beviser på at det finnes narkoterrorisme i Mexico, slik man har sett i andre land, sier justisminister Arturo Chavez, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fredag bekrefter det meksikanske forsvaret at det ble brukt en bilbombe med 10 kilos C4-eksplosiver i angrepet. Eksplosjonen ble utløst av en mobiltelefon, som ble funnet i bilvraket etterpå.

Bilangrept er det første av sitt slag i Mexico siden president Felipe Calderon tok over for fire år siden.

Fire drept

To politimenn ble drept i den første eksplosjoner, mens to ambulansefolk omkom en eksplosjon like etter, sier general Eduardo Zarate, ifølge AFP. Angrepet skjedde på en av byens hovedveier. Minst 16 personer skadd, bekrefter landets sikkerhetsdepartement til AFP.

– Formålet med angrepet var ikke å gjøre staten mer ustabilt, men å skremme folket, sier justisminister Chavez.

Politiet har i en pressemelding sagt at de mistenker narkotikagjengen La Linea for å stå bak angrepet.

Angrepet var ifølge sikkerhetsdepartementet en hevnaksjon etter at Jesus Armando Acosta, lederen for La Linea-gjengen, ble tatt av politiet. Gjengen hans er tilknyttet en av de mest berykta narkotikagjengene i Mexico, Juárez-kartellet.

Det mektige kartellet har base i Ciudad Juarez, som ligger i den meksikanske delstaten Chihuahua. Byen er Mexicos mest voldelige, og regnes som verdens nest farligste by etter Mogadishu i Somalia.

Nesten 25.000 er drept hittil

Nesten 25.000 personer er blitt drept i narkokrigen i Mexico de siste fire årene. Det siste året har mer en 7000 mistet livet i narkotikarelaterte angrep, viser statistikk offentliggjort av den meksikanske justisministeren fredag.

Chavez sier at økningen viser at narkotikagjengene har vært under konstrant press siden narkotikakrigen starta i slutten av 2006. I samme periode har 75.000 våpen blitt beslaglagt og 78.000 personer arrestert.

Den narkotikarelaterte volden i landet har

SISTE NYTT

Siste nytt