– Hvordan de framstår betyr alt

Hempstead (NRK.no): For Lena Nash (20) betyr presidentkandidatenes opptreden i kveld alt. – Den som klarer å framstå som en skikkelig president, er den som får stemmen min.

Lena Nash og Kate Navarino

Lena Nash og Kate Navarino har ennå ikke bestemt seg for hvem de skal stemme på om 20 dager. I natt kan de ta en avgjørelse.

Foto: Irina Tjelle / NRK

Hun er førstegangsvelger, og har ennå ikke bestemt seg for om det er Barack Obama eller Mitt Romney som skal få den aller første stemmen hennes.

Sammen med studievenninnen Kate Navarino (19) er hun blant de 300 studentene fra Hofstra University som får være i publikum under debatten i kveld.

Hater Obama

– Det er utrolig stort at vi skal være i samme rom som presidenten! Jeg er veldig spent. Over oss flyr helikopter, og det er masse sikkerhetsfolk på universitetsområdet. Det er jo helt sprøtt, ler Nash.

Universitetsområdet var i dag pakket med studenter som fulgte med på de mange livesendingene ulike TV-stasjoner har sendt fra Hofstra.

«New York for Obama»-plakater og store, blå «FORWARD»-bannere fylte lufta over den store menneskemengden. Romney-plakatene var ikke like mange, men 19 år gamle Scott Davidson sørget for at Republikanernes ansikt også var synlig på universitetsområdet; ved å holde en stor plakat med ansiktet til Romney høyt i lufta.

– Jeg hater Obama. Han tråkker på grunnloven vår, sier Davidson.

Usikre velger

Men det er ikke alle som er like sikre før kveldens debatt. For de to studentene Nash og Navarino er utdanning, økonomi og miljø viktige temaer, og de to sier de vil følge nøye med på hvordan de to kandidatene snakker om de to temaene i kveld. Men det aller viktigste er at de fremstår som en god presidentkandidat, mener Nash.

– De må presentere seg selv på en bra måte. Hvis Obama klarer å vise mer tæl denne gang, skal jeg vurdere å stemme på han, sier Nash.

– Jeg må innrømme at jeg er veldig nervøs. Som Obama-tilhenger ble jeg skuffet over den forrige debatten, sier Navarino.

For mange av publikummerne som er på debatten i kveld, betyr det ikke så mye hva som blir sagt fra scenen. Flere har allerede bestemt seg.

– Du ser jo hva jeg er kledd i, sier Louise Badcock og peker på den blå T-skjorta hun har på seg.

– Obama, så klart. Men jeg er veldig spent over debatten uansett.
Andre i køen på vei inn til debatten er ikke like sikre.

– Jeg har ikke bestemt meg enda. Det er viktig hva de sier om homofiles rettigheter. Vi får se om de snakker om det i kveld, de gjorde ikke det sist. Det blir spennende, sier Anthony Corcoran, før han forsvinner inn til den nest siste presidentdebatten denne valgkampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt