– Hvis Hillary vinner kommer jeg til å snu flagget opp ned

MYRTLE BEACH (NRK): Midt i tykkeste Trump-land i Sør-Carolina er det ikke noen tvil om hvem de håper vil vinne presidentvalget. Donald Trump er storfavoritt.

Chris Tobiaz, Jimmy Motley og Will Couch i baren Suck Bang Blow

Jimmy Motley (i midten) er klar på hva han kommer til å gjøre hvis Hillary Clinton vinner. Sønnen Will Couch (t.h) og kompisen Chris Tobiaz er enige der de sitter i baren Suck Bang Blow i Myrtle Beach.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Hillary Clinton og Donald Trump har de siste ukene forsøkt å overbevise velgerne om sin egen fortreffelighet. De har hastet fra vippestat til vippestat på jakt etter stemmer, men i Sør-Carolina har de allerede bestemt seg.

– Jeg gleder meg til Trump vinner, og jeg tror han kommer til å vinne stort. Hvis Hillary vinner så kommer jeg til å snu flagget mitt opp ned, for da kommer verden til å gå til helvete, sier Jimmy Motley, der han sitter i baren og skriver morgendagens timelister for firmaet han driver.

– Det blir bare det samme med Hillary, vi trenger noe nytt og noen som ikke er korrupt. Og Trump er mannen, svarer sønnen hans Will Couch, som driver motorsykkelbaren Suck Bang Blow i Myrtle Beach.

Kommer til å gjemme våpnene og flytte

Den lille sørstatsbyen er et populært feriemål om sommeren med lange strender og perfekte surfebølger. Men i det vinterstille ferieparadiset er det bare Trump-vinden som herjer.

– Vi har ikke noe valg, det er bare en Trump og her er alle begeistret for han, sier bartenderen Che Deckert, og hun er klar på hva hun kommer til å gjøre hvis Clinton vinner.

– Da flytter jeg fra landet, sier hun med et smil mens hun serverer gjestene en øl til.

Og vi kommer til å gjemme våpnene våre, ler Mandi Spiece og Bridget Hall i kor på den andre siden av baren.

Sender ut ekstra observatører

Donald Trump kommer ganske sikkert til å vinne de ni valgmannsstemmene fra Sør-Carolina. Han leder på meningsmålingene og republikanerne er rotfaste i denne delstaten.

Men her føler ingen seg trygge på at systemet jobber med dem, og Trump-kampanjen har varslet at de kommer til å sende ut ekstra valgobservatører her for å på se at alt går riktig for seg, skriver The Post and Courier.

Frykter systemet

På baren Suck Bang Blow har Bikers for Trump samlet seg for en siste kraftanstrengelse før valget, og de har troen, men er ikke sikre.

Bikers for Trump er samlet i Myrtle Beach

I Myrtle Beach har Donald Trump sterk støtte, og Bikers for Trump har jobbet lenge for at mangemilliardæren fra New York skal bli USAs neste president.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Jeg er veldig nervøs før valget, når jeg ser tallene på TV så ser det ikke så bra ut, men alle jeg kjenner skal jo stemme på Trump, sier lederen i gruppa, Dan Hess, men alle kjenner han bare som Koolaid her i baren.

– Jeg kommer til å bli veldig skuffa hvis Hillary vinner, men jeg kommer ikke til å bli overrasket for systemet er korrupt, sier han før han oppmuntrer alle en siste gang at de må huske å stemme.

SISTE NYTT

Siste nytt