– Høytstående PKK-leder drept

En høytstående PKK-leder skal ha blitt drept i tyrkiske luftangrep i Nord-Irak lørdag.

Et tyrkisk F-16-fly tar av fra flybasen Incirlik i Adana sør i Tyrkia mandag

Tyrkia har siden i forrige uke utført hundrevis av luftangrep mot PKK i både Nord-Irak og Tyrkia. Her tar et tyrkisk F-16-fly av fra flybasen Incirlik i Adana sør i Tyrkia.

Foto: MURAD SEZER / Reuters/NTB Scanpix

Ifølge tyrkiske militære kilder ble en høytstående leder i den militante fløyen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK lørdag drept i luftangrep i Nord-Irak, melder avisen Milliyet.

I tillegg skal to kvinnelige medlemmer fra det iransk-kurdiske PJAK (Parti for et fritt liv i Kurdistan) ha blitt drept i samme operasjon, som var rettet mot flere mål i fjellområdet Metina.

De ikke navngitte militære kildene har ikke oppgitt hvilken rolle eller funksjon denne lederen har hatt i PKK.

– Lederen til kurdisk partileder såret

Tyrkia har siden i forrige uke utført hundrevis av luftangrep mot PKK i både Nord-Irak og Tyrkia. De har også bombet ekstremistgruppen Den islamske statens (IS) stillinger i Syria.

Ifølge tyrkiske medier skal broren til lederen i det tyrkiske prokurdiske partiet HDP, Selahattin Demirtas, ha pådratt seg lettere skader i ett av luftangrepene.

Partilederen har åpent erkjent at broren Nurettin har dratt til Kandil-fjellene i Nord-Irak, hvor PKKs militærhovedkvarter ligger.

– Jeg vet ikke engang om han er død eller i live, sa Demirtas i et intervju med AFP tidligere denne uken.

TURKEY-POLITICS-KURDS-PARLIAMENT

Lederen i det tyrkiske prokurdiske partiet HDP, Selahattin Demirtas, har åpent erkjent at broren Nurettin har dratt til Kandil-fjellene i Nord-Irak.

Foto: ADEM ALTAN / Afp

– PKKs ledere har rømt

Den tyrkiske nettavisen Haberler og flere andre medier hevder at angrepene har svekket PKK betydelig. De hevder også at en tredjedel av PKK-lederne har rømt fra Kandil-fjellene.

Tidligere lørdag uttalte president Massoud Barzan i den selvstyrte kurdiske regionen i Nord-Irak at militante kurdere fra PKK bør forlate Kurdistan-regionen, slik at sivile ikke blir ofre for denne krigen

Uttalelsen fra Barzani kommer etter meldinger om sivile tap. Ifølge det PKK-tilknyttede nyhetsbyrået Firat ble åtte sivile drept da tyrkiske kampfly natt til lørdag bombet mål i Kandil-fjellene.

– Synkronisert kamp mot terror

Den tyrkiske regjeringen kaller angrepene mot PKK og IS en «synkronisert kamp mot terror», selv om PKK og dets allierte kriger mot IS både i Irak og Syria.

Så langt har Tyrkia nektet å gi ut offisielle tall på drepte og sårede, men ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu er rundt 260 PKK-medlemmer drept siden Tyrkia innledet flyangrepene mot den væpnede kurdiske organisasjonen.

Massud Barzani

President Massoud Barzan i den selvstyrte kurdiske regionen i Nord-Irak har bedt PKK trekke seg ut.

Foto: SAFIN HAMED / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt