Hopp til innhold

– Hovedmannen bak Paris-angrepene er død

Abdelhamid Abaaoud (27), mannen som mistenkes å være hjernen bak terrorangrepene i Paris, er død, ifølge Washington Post. Påtalemyndigheten i Frankrike opplyser bare at Abaaoud ikke er blant dem som ble pågrepet i politiaksjonen i morges.

France Paris Attacks Abdelhamid Abaaoud

HOVEDMANN: Abdelhamid Abaaoud antas å være hovedmannen bak terrorangrepene i Paris fredag. Nå opplyser Washington Post at han ble drept i en politiaksjon onsdag morgen.

Foto: Uncredited / Ap

– Hovedmannen ble drept i den massive politiaksjon onsdag, opplyser etterretningskilder til avisen.

Kildene ønsker å være anonyme, men opplyser at åstedsgranskere har konkludert med at Abaaoud ble drept i politiaksjonen.

Dette er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

– Er ikke blant de pågrepne

Statsadvokat François Molins opplyser i kveld at Abaaoud ikke er blant dem som ble pågrepet i politiaksjonen mot en leilighet i Saint-Denis i Paris i dag. Han verken bekrefter eller avkrefter at Abaaoud ble drept, bare at han ikke ble pågrepet.

To terrormistenkte som ble drept i aksjonen, er ikke endelig identifisert, ifølge Molins.

Fransk politi gikk tidlig onsdag morgen til aksjon mot en leilighet i Saint-Denis i Paris. Aksjonen varte i sju timer.

– Tungt bevæpnet politi avfyrt mer enn 5000 skudd for å komme seg inn i leiligheten hvor en terrorcelle skjulte seg. Det ble skutt nærmest ustanselig tilbake mot dem. Skytingen varte i over en time, sier Molins onsdag kveld.

Endelig identifisering gjenstår

Påtalemyndigheten i Paris bekreftet etter aksjonen at to personer, en kvinne og en mann, ble drept i aksjonen. Kvinnen sprengte seg selv i luften, men politiet har ennå ikke opplyst hvem mannen var.

Ifølge Molins er identiteten til de to drepte antatte terroristene ennå ikke klar.

– Vi kan ikke gi dere identiteten til de døde, likene er svært ille tilredt. Vi kan bare si at minst to er døde. Minst en terrorist sprengte seg selv i luften, sier Molins.

Påtalemyndigheten har også bekreftet at åtte personer ble pågrepet under aksjonen og er tatt inn til avhør.

Politikilder opplyste til nyhetsbyrået AP tidligere i dag at målet for aksjonen var hjernen bak terrorangrepene i Paris, Abdelhamid Abaaoud. Det har imidlertid ikke kommet noen offisiell bekreftelse på at han er blant de døde.

Fransk politi gikk til aksjon mot leiligheten med mistanke om at personene som oppholdt seg der, var i ferd med å utføre et nytt terrorangrep i Paris.

SISTE NYTT

Siste nytt