– Hørte skudd og så folk som løp

Claire Lambert var ute for å lufte hunden da hun havnet midt oppe i angrepet mot kulturhuset «Krudttønden».

Clair Lambert kom tilfeldigvis forbi og ble vitne til skytingen i København.

SE VIDEO: Claire Lambert var øyenvitne til angrepet på «Krudttønden»

Den danske kvinnen forteller til DR at hun og kjæresten var ute og gikk tur i Fælledparken like ved kulturhuset da de hørte skytingen.

– Fuck, det var et skudd, var det ikke? sa min kjæreste. Ja, svarte jeg, forteller Lambert til den danske rikskringkasteren.

Skuddet ble etterfulgt av mange flere og Lambert forteller at hun så en gruppe mennesker løp fra stedet etter at det siste skuddet var avfyrt.

Så såret mann

– Plutselig hørte vi en kvinne rope «det er en mann med maskingevær» før hun grep barnet sitt og ropte at vi måtte komme oss bort der fra, forteller Lambert.

Parkgjengerne dro med seg barn og hunder og løp fra stedet, forteller hun.

– Vi ble selvfølgelig satt ut, men vi følte vi måtte gjøre noe for å hjelpe siden alle andre rømte fra parken, forteller Lambert.

Da Lambert og kjæresten nærmet seg «Krudttønden» så de en mann ligge såret på fortauet.

– Jeg så også en mann som jeg etter hvert forstod var fra PET. Han holdt pistolen i en hånd og kommuniserte med kollegene sine over sambandet, forteller Lambert.

Leter etter én gjerningsmann

Politiet trodde først det var to gjerningsmenn, men opplyste senere at det bare var én.

De sier det dreier seg om en 25 til 30 år gammel mann, som er rundt 1,85 høy, har en atletisk bygning og arabisk utseende, er lys i huden og med svart glatt hår. Han hadde mørk jakke og bukser.

Gjerningsmannen greide ikke å komme seg inn i det godt sikrede lokalet, men skjøt utenfra gjennom vinduene. Etter angrepet kapret han en mørk VW Polo, som senere ble funnet forlatt på Borgervrænget på Østerbro.

Politiet bekrefter at det var en sivil mann på rundt 40 år som ble drept i angrepet. De tre politimennene som er såret, er utenfor livsfare. To av dem er livvakter fra PET, som tilsvarer norske PST.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt