Normal

– Har sprengt inn inngangsdøren

Politiet i Toulouse legger ytterligere press på den terrormistenkte 23-åringen i Toulouse. Natt til torsdag gjennomførte de flere eksplosjoner for å skremme mannen.

Fransk politi i Toulouse

Rundt 300 politifolk har omringet leiligheten til mannen som er mistenkt for å ha drept sju mennesker i og i nærheten av Toulouse.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Folk som befinner seg i nærheten av leiligheten der den 23-årige mannen har forskanset seg i over et døgn, kunne høre to skudd og en eksplosjon ved 2-tiden i natt. Hvem som skjøt og utløste sprengladningen, er ikke kjent, og det er foreløpig ingen tegn til at politiet har forsøkt å storme leiligheten.

Det franske innenriksdepartementet har bekreftet at politiet har sprengt hull i en vegg og ødelagt hoveddøren inn i bygningen.

– Det ble gjort for å skremme den væpnede mannen, som ser ut til å ha forandret mening og ikke ønsker å overgi seg, forklarte departementets talsmann Pierre-Henry Brandet.

– Sprengte for å skremme

De lokale myndighetene i byen bekreftet sent onsdag kveld at aksjonen var i gang.

– Jeg kan bekrefte at aksjonen har startet, sier viseborgermester i Toulouse, Jean-Pierre Havrin, ifølge Reuters.

Det franske innenriksdepartementet understreker ifølge Reuters at selve påpgripelsesaksjonen ikke er i gang, men at eksplosjonene skulle skremme den mistenkte mannen.

– De skulle skremme den bevæpnede mannen, som synes å ha forandret mening og vil ikke overgi seg. Det har ikke vært noen pågripelse, sier talsperson Pierre-Henry Brandet.

Politiet har forsøkt å få den mistenkte seriedrapsmannen Mohamed Merah til å overgi seg helt siden tidlig onsdag morgen.

300 franske politifolk har omringet leiligheten i den sørfranske byen. Politiaksjonen har pågått siden rundt klokken 3 natt til onsdag.

Mohamed Merah

23-årige Mohamed Merah har innrømmet drapene på sju mennesker, deriblant tre barn.

Foto: HANDOUT / Reuters

23 år gamle Mohamed Merah har hatt flere samtaler med politiet i løpet av de 16 timene han har sittet omringet i leiligheten i Toulouse. Politiet har forsøkt forhandlinger for å overtale ham til å overgi seg frivillig.

– Han sa at han ville overgi seg, men endret mening, så nå øker vi presset mot ham for å få ham til å overgi seg, sier en kilde til AFP.

Naboene til den mistenkte er evakuert, og hele kvartalet rundt leiligheten der han forskanser seg, er mørklagt.

Bevæpnet

Politiet har også gjentatte ganger forsøkt å storme leiligheten, men har foreløpig ikke lykkes. To polititjenestemenn ble tidligere i dag skutt i knærne under forsøk på å ta seg inn i leiligheten, skriver Le Monde.

Mannen antas å ha flere våpen i hjemmet sitt, og forsøket på pågripelse tar lang tid fordi politiet ønsker å ta ham i live.

– Vi ønsker å pågripe ham i live, slik at han kan stilles for retten, og at vi forhåpentligvis kan finne ut om han har hatt medjhelpere, sa Frankrikes forsvarsminister Gerard Longuet til TF1 onsdag.

Merah mistenkes for drapene på tre barn og en rabbiner ved en jødisk skole i Toulouse.

I tillegg skal han ha innrømmet drapene på tre soldater.

Sier han fikk i oppdrag å drepe

Den terrormistenkte 23-åringen hevder selv å ha operert på ordre fra terrornettverket Al Qaida, og at han ønsket å hevne seg på Frankrike på grunn av landets engasjement i Afghanistan. Han skal også ha sagt at han ønsket å hevne palestinerne.

Ifølge den franske innenriksministeren Claude Guéant skal Merah ha sagt at drapene han har innrømmet, var et oppdrag han ble gitt for å angripe Frankrike.

– Han foretrekker å drepe

Merah har angivelig filmet drapene han innrømmer å ha begått.

Ifølge statsadvokat Francois Molins, som leder etterforskningen av saken, hadde 23-åringen plukket ut to politifolk og en soldat som sine neste ofre før han ble avslørt.

Merah er fransk statsborger med algerisk bakgrunn. Hele onsdagen forhandlet han med politiet om muligheten for å overgi seg.

– Han sier at han har handlet alene. Han har ikke noe ønske om å bli martyr. Han foretrekker å drepe og forbli i live, sa Francois Molins onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt