NRK Meny
Normal

– Har samarbeidet svært godt med Obama

Statsminister Jens Stoltenberg gratulerer Barack Obama med seieren i det amerikanske presidentvalget.

Statsminister Jens Stoltenberg gratulerte Barack Obama med gjenvalget

Statsminister Jens Stoltenberg gratulerte Barack Obama med gjenvalget på direktesendt radio fra statsministerboligen onsdag morgen.

Foto: Linda Reinholdtsen

– Jeg vil gratulere Barack Obama med gjenvalget. Norge har samarbeidet svært godt med ham i fire år, og jeg ser frem til å samarbeide med ham i fire nye år, sier Jens Stoltenberg.

LES OGSÅ: Obama: – Vi har kjempet oss tilbake

LES OGSÅ: Obama møter nå en enda tøffere hverdag i Kongressen

Statsministeren sier at Norge har meget gode tosidige forbindelser med USA, og at det ikke er noe skjær i sjøen i forholdet mellom landene.

– I tillegg har Norge samarbeidet veldig godt med USA under Barack Obama på mange internasjonale områder, som FN, klimaet og de økonomiske problemene i verdensøkonomien, sier Stoltenberg.

LES OGSÅ: Sterkere enn ventet av Obama

Men statsministeren vil ikke svare på om han mener Obama er en bedre president for verden enn Mitt Romney. Han viser til at USA er Norges viktigste allierte uavhengig av hvem som er president.

LES OGSÅ: Mitt Romney erkjenner nederlaget

– Men samtidig er det slik at Barack Obama står for en del politiske verdier og standpunkter som er nærmere våre både i utenrikspolitiske og innenrikspolitiske spørsmål, sier Stoltenberg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt