NRK Meny
Normal

– Har oppdaget signaler fra EgyptAir-flyet i Middelhavet

Flyprodusenten Airbus har fanget opp signaler fra området der flyet fra EgyptAir styrtet, melder det egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram.

En fransk marinesoldat i søk etter EgyptAir flight MS804

STORT SØK: En fransk marinesoldat i søk etter EgyptAir flight MS804. Bildet er tatt 22. mai. Nå kommer det opplysninger om at signaler fra flyet skal ha blitt fanget opp.

Foto: ALEXANDRE GROYER / Afp

Signalene skal stamme fra en av flyets tre nødpeilesendere, innretninger som blir aktivert enten manuelt eller automatisk ved en ulykke, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram, ifølge CNN.

Det er ikke kjent når Airbus skal ha fanget opp signalene, eller om senderen fortsatt befinner seg i eller i nærheten av flyvraket.

Opplysningene er ikke bekreftet, men om det stemmer, kan leteområdet begrenses til en radius på 5 kilometer, ifølge CNN.

Emneside: Alt om EgyptAir-styrten

Flyet fra Egyptair som nå er savnet, tar av fra flyplassen i Wien i august 2015

FLYET SOM FORSVANT: Flyet fra EgyptAir som nå er savnet, tar av fra flyplassen i Wien i august 2015

Foto: STRINGER / Reuters

Dypt hav

Signaler fra slike sendere fanges vanligvis opp av satellitter noen timer etter ulykken, ikke flere dager senere.

Airbus har ifølge Al-Ahram oversendt opplysningene som er innhentet fra senderen til egyptiske myndigheter, som har videreformidlet dem til letemannskapene som forsøker å finne flyet på havbunnen.

Laster kart, vennligst vent...

HER FORSVANT FLYET: Flyet forsvant fra radaren på vei fra Paris til Kairo natt til torsdag 19. mai.

Det er funnet vrakrester fra Airbus A320-flyet som styrtet i havet natt til torsdag 19. mai, på vei fra Paris til Kairo med 66 mennesker om bord.

Leteområdet på mer enn 74 kvadratkilometer ligger halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta. Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i området.

Fransk marinefartøy deltar

Frankrike sender nå et skip som er spesialisert i undervannssøk, melder nyhetsbyrået AP. Målet er å finne de svarte boksene. Skipet dro fra Korsika mot søkeområdet på torsdag.

Frankrike vurderer også å sende en undervannsrobot

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt