Hopp til innhold

– Har oppdaget signaler fra EgyptAir-flyet i Middelhavet

Flyprodusenten Airbus har fanget opp signaler fra området der flyet fra EgyptAir styrtet, melder det egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram.

En fransk marinesoldat i søk etter EgyptAir flight MS804

STORT SØK: En fransk marinesoldat i søk etter EgyptAir flight MS804. Bildet er tatt 22. mai. Nå kommer det opplysninger om at signaler fra flyet skal ha blitt fanget opp.

Foto: ALEXANDRE GROYER / Afp

Signalene skal stamme fra en av flyets tre nødpeilesendere, innretninger som blir aktivert enten manuelt eller automatisk ved en ulykke, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået Al-Ahram, ifølge CNN.

Det er ikke kjent når Airbus skal ha fanget opp signalene, eller om senderen fortsatt befinner seg i eller i nærheten av flyvraket.

Opplysningene er ikke bekreftet, men om det stemmer, kan leteområdet begrenses til en radius på 5 kilometer, ifølge CNN.

Emneside: Alt om EgyptAir-styrten

Flyet fra Egyptair som nå er savnet, tar av fra flyplassen i Wien i august 2015

FLYET SOM FORSVANT: Flyet fra EgyptAir som nå er savnet, tar av fra flyplassen i Wien i august 2015

Foto: STRINGER / Reuters

Dypt hav

Signaler fra slike sendere fanges vanligvis opp av satellitter noen timer etter ulykken, ikke flere dager senere.

Airbus har ifølge Al-Ahram oversendt opplysningene som er innhentet fra senderen til egyptiske myndigheter, som har videreformidlet dem til letemannskapene som forsøker å finne flyet på havbunnen.

Rute og funn

Det er funnet vrakrester fra Airbus A320-flyet som styrtet i havet natt til torsdag 19. mai, på vei fra Paris til Kairo med 66 mennesker om bord.

Leteområdet på mer enn 74 kvadratkilometer ligger halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta. Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i området.

Fransk marinefartøy deltar

Frankrike sender nå et skip som er spesialisert i undervannssøk, melder nyhetsbyrået AP. Målet er å finne de svarte boksene. Skipet dro fra Korsika mot søkeområdet på torsdag.

Frankrike vurderer også å sende en undervannsrobot

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.

Donald Trump, som fortsatt sier han skal få slutt på krigen i Ukraina,

Trump snakket med Zelenskyj – lover å få slutt på krigen

Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Trump gjentar at han vil få slutt på krigen i Ukraina.

Demonstranter utenfor det statlige TV-byrået i Dhaka, 19. juli Her står fire mennesker i forgrunnen. En av de holder armene ut, og de bærer kjepper. I bakgrunnen ser en flere demonstranter og røyk.

Opptøyene eskalerer i Bangladesh: Regjeringen innfører portforbud og setter inn militæret

Studentopptøyene i Bangladesh har så langt krevd minst 105 menneskeliv. Fredag stormet demonstrantene et fengsel i hovedstaden Dhaka, og flere statlige nettsider er blitt hacket.