NRK Meny
Normal

– Har identifisert den andre selvmordsbomberen

Belgisk politi har identifisert den andre mannen som sprengte seg i luften på flyplassen i Brussel mandag som Najim Laachraoui. Det opplyser politikilder til AP.

Fra venstre: Khalid El Bakraoui, Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui

Najim Laachraoui (til høyre) skal nå være identifisert som den andre selvmordsbomberen på flyplassen i Brussel. Fra før er Khalid El Bakraoui (til venstre) og Ibrahim El Bakraoui (i midten) identifisert som døde selvmordsbombere.

En fransk politimann sier til Ap at DNA fra Laachraoui er identifisert på stedet der bombene gikk av på flyplassen i Brussel.

Informasjonen bekreftes av en person fra EU-systemet, men ingen av dem vil stå frem fordi det ikke er deres jobb å uttale seg offentlig.

Han og Ibrahim El Bakraoui (30) utløste hver sin bombe på flyplassen, opplyser politiet til AFP.

En tredje person er fortsatt ettersøkt etter at han løp fra stedet uten å detonere en tredje bombe.

Broren til den ene selvmordsbomberen fra flyplassen, Khalid El Bakraoui, sprengte seg selv i luften på angrepet på metroen.

Knyttet til Paris-terror

24 år gamle Najim Laachraoui har også brukt aliaset Suofiane Kayal. Laachraoui ble etterlyst etter pågripelsen av Abdeslam i forrige uke.

De to skal ha kjørt samme bil over grensen mellom Østerrike og Ungarn en drøy måned før terrorangrepet i Paris.

Laacrahouis DNA ble funnet på minst to bombebelter brukt i Paris.

Laster innhold, vennligst vent..

Testamente i søppelkasse

Den ene av de to døde brødrene, Ibrahim El Bakroui, skal ha etterlatt seg et testamente på en bærbar PC som ble funnet av politiet i en søppelkasse etter angrepene, opplyser van Leeuw.

Testamentet skal ha vært skrevet i en fei, opplyser den belgiske statsadvokaten.

– Det sto at han hadde det travelt, at han ikke visste hva han skulle gjøre, og at han «ikke ville ende opp i en celle ved siden av ham», sa van Leeuw på pressekonferansen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal det siste ha vært en referanse til Paris-terroristen Salah Abdeslam, som har vært koblet til El Bakroui-brødrene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt