NRK Meny
Normal

– Har funnet Strauss-Kahns DNA

Spor av DNA fra den tidligere IMF-sjefem Dominique Strauss-Kahn har blitt funnet på stuepiken som har anklaget han for seksuelle overgrep.

Tidlegare IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn

Siktet: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er siktet for voldtektsforsøk.

Foto: RICHARD DREW / Afp

Det melder NBC mandag. En DNA-prøve tatt av den tidligere sjefen for Det internasjonale pengeforbundet har blitt matchet med materiale funnet på stuepikens skjorte, sier kilder til NBC New York.

Den 32 år gamle stuepiken, som Strauss-Kahn er siktet for å ha forsøkt å voldta, har fortalt politiet at Strauss-Kahn antastet henne, låste henne inne på et soverom, og tvang henne til å utføre oralsex.

DNA-prøver sendt til fransk politi

Kilder som ifølge NBC er godt kjent med saken sier at funnene er gjort på stuepikens skjorte.

NBC melder også at andre kilder sier at man fortsatt holder på å foreta DNA testing på annet bevismateriale på stedet der overgrepet skal ha skjedd.

Lokalt politi i New York skal ha oversendt DNA-prøvene til fransk politi, som skal ha slått fast at DNA-sporene er linket til Dominique Strauss-Kahn.

DNA-testene ble tatt av politiet etter at det ble kjent at Strauss-Kahn var sammen med hushjelpen på Sofitel Hotel i New York 14. mai.

Dominique Strauss-Kahn

Strauss-Kahn: Fraktes vekk fra en politistasjon i New York 15. mai.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Tiltalt for sju punkter

Torsdag ble det formelt gjort klart at Strauss-Kahn vil bli tiltalt for sju punkter, deriblant forsøk på voldtekt, sex-misbruk og frihetsberøvelse.

Strauss-Kahns forsvarere har benektet anklagene og sier at det ikke er noe bevis for at Strauss-Kahn tilnærmet seg stuepiken med makt.

Strauss-Kahn ble sluppet ut av det beryktede Rikers-fengselet på fredag, etter at det ble betalt en million amerikanske dollar i kausjon.

Han er nå underlagt husarrest i en luksusleilighet i New York, og må underrette politiet minst seks timer før han beveger seg noe sted.

Strauss-Kahn må også gå med elektronisk fotlenke, og skal til enhver tid være under elektronisk overvåkning.

Leiligheten Strauss-Kahn befinner seg i har nå blitt en turistattraksjon i New York.

Tursistbuss

Turistattraksjon: Turister utenfor leiligheten der Strauss-Kahn sitter i husarrest.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt