NRK Meny
Normal

– Har funnet noe som kan være avskjedsbrev fra gjerningsmannen

Politiet tror de har funnet bilen til gjerningsmannen bak skoleangrepet i Trollhättan. Inne i den fant de våpen og et brev, ifølge svensk avis.

Trollhättan

Bile var parkert rett utenfor skolen.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

Politiet har beslaglagt bilen og skal ha funnet noe som kan minne om et avskjedsbrev fra 21-åringen, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi skal prate om det lite senere. Det er ting på gang. Akkurat nå diskuterer vi om vi skal holde en pressekonferanse, sier Thord Haraldsson i politiet til avisen.

– Våpen i bilen

Anton Lundin Pettersson

21 år gamle Anton Lundin-Petterson antas å være gjerningsmannen.

Foto: Skjermdump

Bilen har blitt ført til Göteborg for undersøkelser.

– Bilen ble ført vekk i natt. Etter hva jeg vet har ikke de tekninske undersøkelsene av den begynt enda.

Bilen ble funnet nær skolen og inne i den lå det flere våpen, ifølge Göteborgs-Posten.

Haraldsson sier at det er gjort funn som er interessante for etterforskningen inne i bilen, men vil ikke si nøyaktig hva dette dreier seg om. Ifølge opplysninger Göteborgs-Posten sitter på, er det funnet flere kniver inne i bilen. Gjerningsmannen skal ha angrepet ofrene sine med nettopp kniver i tillegg til sverd.

15-åring våknet

Samtidig kommer det meldinger om at en av de skadde etter skoleangrepet i Trollhättan har våknet på sykehuset. 15-åringen, som er elev ved Kronan skole, ble hardt skadet under sverddramaet i Trollhättan torsdag. Han fikk stikkskader og tilstanden ble innledningsvis beskrevet som kritisk. Men han har blitt bedre i løpet av natten.

– Han har vært i stand til å prate. Tilstanden bedømmes å være stabil, sier Ulrika Jifland ved sykehuset til avisen Aftonbladet.

Gutten holdes likevel fremdeles på intensivavdelingen der også den hardt skadde læreren (41) befinner seg. Tilstanden hans har også blitt noe bedre.

– I går var tilstanden hans kritisk, men det har stabilisert seg. Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier Jifland.

Det er 21 år gamle Anton Lundin-Petterson som mistenkes for å ha angrepet skolen. En elevassistent og en 17 år gammel gutt ble drept av gjerningsmannen. Han ble selv skutt av politiet og døde senere av skuddskadene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt