Hopp til innhold

– Har fortsatt håp om å finne overlevende

Amatrice (NRK): Redningsarbeidet fortsetter gjennom natten i Amatrice. – Etter tidligere skjelv har vi funnet overlevende så sent som tre dager senere, sier Gionni Tarquini fra Røde Kors.

Gionni Tarquini

Gionni Tarquini fra Røde Kors.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Redningsarbeidere kjemper nå mot klokken for finne overlevende etter jordskjelvet som rammet Italia natt til onsdag.

De har lett med spader, hunder, bulldosere og bare hender.

Nå er det bekmørkt i småbyen Amatrice. Innbyggere er evakuert, men flere kan befinne seg i ruinene. 700 redningsarbeidere befinner seg her for grave ut overlevende.

– Vi håper fortsatt på å finne overlevende, sier Gionni Tarquini fra Røde Kors til NRK.

Tarquini var også med på redningsarbeidet etter jordskjelvet i L'Aquila i 2009, da 300 mennesker omkom, og sier de fant overlevende i ruinene så sent som tre dager etter skjelvet.

Jordskjelv i Italia

Jordskjelvet, med en styrke på 6,2, ble utløst klokken 3.36 natt til onsdag. Amatrice, som ligger 130 kilometer nordøst for Roma, er blant de hardest rammede områdene.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Leter etter sju savnede i et kloster

Så langt er 159 mennesker bekreftet omkommet i skjelvet som rammet de nordlige delene av Italia og la en rekke landsbyer i fjellområdene mellom regionene Umbria, Lazio og La Marche nærmest i grus.

Brannbilene har slått på lysene på takene i mørket i Amatrice. Hundrevis av hus er helt eller delvis ødelagt. Rundt 1000 personer har mistet hjemmene sine her.

Redningsarbeider Lorenzo Botti er med i en gruppe som forsøker å finne mennesker som kan være begravet i et sammenrast kloster.

– Vi leter etter sju personer som fortsatt kan være begravd i klosteret. Vi vil fortsette arbeidet hele natta, sier Botti til NRK.

Lorenzo Botti

Redningsarbeider Lorenzo Botti.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Blir hysjet på

Journalister og andre som befinner seg i Amatrice onsdag kveld blir stadig hysjet på fordi redningsarbeidere tror de hører lyder fra ruinene.

I natt skal politioppbudet forsterkes for å forhindre plyndring. Veiene inn og ut av byen er stengt.

Ordføreren i Amatrice, Sergio Pirozzi, har sagt til italienske medier at halve byen er borte.

En av de få historiske bygningene som står igjen i Amatrice, som er et populært turistmål, er byens klokketårn fra 1300-tallet.

Amatrice

SISTE NYTT

Siste nytt

Stoltenberg til Tyrkia for å diskutere svensk Nato-søknad med Erdogan

Ukraina og Sverige står høyt på agendaen på Nato-møtet i Oslo i dag. – Det er i Natos interesse å få Sverige inn så raskt som mulig, sier Jens Stoltenberg.