Normal

– Han lever et rolig familieliv i Sverige

Advokaten til den svenske mannen som ble beskyldt av israelske medier for å ha stått bak selvmordsangrepet i Bulgaria, er rystet over feilantagelsen. – Det er forferdelig, sier Anton Strand.

Anton Strand

Advokat Anton Strand i advokatfirmaet Anton Strand AB er rystet over at israelsk media koblet hans klient til selvmordsangrepet i Bulgaria.

Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

En svensk mann ble i Israel feilaktig navngitt som selvmordsbomberen som drepte seks personer på onsdag.

NRK.no har snakket med den svenske mannens advokat Anton Strand som sier at den navngitte svensken befinner seg i Sverige og «lever et rolig familieliv der».

– Jeg har hørt og sett nyheten, men jeg har ikke snakket med min klient ennå, sier den svenske mannens advokat, Anton Strand, i advokatfirmaet Anton Strand AB, til NRK.no.

Det var i ettermiddag at avisen Times of Israel offentliggjorde navn og bilde av en svensk statsborger som ble knyttet til selvmordsangrepet på flyplassen i Burgas i Bulgaria. Sikkerhetspolitiet avfeide raskt ryktene og bekreftet overfor NRK.no at den svenske mannen ikke var selvmordsbomberen. Advokat Strand peker også på at SÄPO tidlig gikk ut med at opplysningene ikke stemte.

– Jeg kommer til å kontakte min klient i nærmeste framtid og be ham om å vurdere å gå den rettslige veien mot denne avisen, sier Strand.

Bombemannen i Bulgaria

Flere medier navnga denne mannen på bildet som en svensk statsborger. Bulgarske myndigheter gikk tidligere ut med dette bildet, og de hevder dette kan være selvmordsbomberen.

Foto: - / Afp

Times of Israel hevdet at de siterte bulgarske medier på at gjerningsmannen hadde blitt identifisert, men har ikke vist til noen rapporter rundt dette. Avisen ble flittig sitert av andre utenlandske medier og navnet florerte på sosiale medier, men opplysningen ble ikke bekreftet fra offisielt hold verken i Bulgaria eller Israel.

– Han har ikke vært i Bulgaria

– Han har ikke vært i Bulgaria i det hele tatt, bekrefter Strand.

– Det er forferdelig å bli anklaget for noe slikt. Jeg vil snakke med ham og se hvordan vi skal gå videre med dette, sier Strand.

Torsdag kveld bekrefter også amerikanske etteretningskilder at svensken, som tidligere var i varetekt ved Guantanamo Bay, ikke er mistenkt for selvmordsangrepet i Bulgaria, ifølge NBC News.

Bulgaria

Dette er det som er igjen etter bussen som eksploderte i Burgas i Bulgaria.

Foto: STRINGER / Reuters
Bulgaria

En skadd kvinne utenfor sykehuset i Tel Aviv holder rundt en annen etter eksplosjonen i Burgas.

Foto: BAZ RATNER / Reuters
Bulgaria

Tre busser ble satt i brann i eksplosjonen i Bulgaria på onsdag.

Foto: STR / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt