USA: Hamas' raketter kan nå flyplassen i Tel Aviv

Amerikanske myndigheter uttalte i kveld at de mener Hamas har raketter som kan nå den israelske Ben Gurion-flyplassen, selv om rakettene ikke er så treffsikre, skriver Reuters.

Flykanselleringer til Tel Aviv

Mange passasjerer som skulle reist med SAS og Norwegian fra Tel Aviv onsdag, kom seg ikke av gårde ettersom flyselskapene innstilte reisene av sikkerhetshensyn.

Foto: SIEGFRIED MODOLA / Reuters

De amerikanske luftfartsmyndighetene forlenger derfor flyforbudet inn og ut av Israel med nok et døgn, ifølge CNN.

Hamas-rakettenes treffsikkerhet er imidlertid fortsatt begrenset, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Det finnes ingenting som tyder på at Hamas hittil i konflikten har avfyrt varmesøkende luftvernraketter, opplyser talskvinne Marie Harf i utenriksdepartementet i Washington.

Norwegian innstillinger

Norwegian innstiller torsdagens avganger til Tel Aviv i Israel.

– Vi har vurdert sikkerhetssituasjonen, og vi har hele tiden sagt at det er ganske stor sannsynlighet for at vi vil gjøre det, sier informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

SAS skal bestemme i løpet av kvelden om en avgang til Tel Aviv på torsdag, skal bli innstilt.

Tirsdag ettermiddag forbød de amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA) alle amerikanske flyselskaper å fly til og fra Israel. Flere andre internasjonale selskaper som Lufthansa, KLM og Air France kansellerte alle sine flyvninger.

Norwegian og SAS fulgte også opp og innstilte sine avganger til Tel Aviv i Israel tirsdag kveld. Som følge av kanselleringene ble et stort antall reisende strandet på flyplassen i Tel Aviv. Passasjerer hos både Norwegian og SAS er rammet.

Hamas: Flyforbudet er en stor seier

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu oppfordret den amerikanske utenriksministeren John Kerry til å løfte det midlertidige flyforbudet. Israel mener «USA belønner terror med et flyforbud.»

Onsdag erklærer den palestinske gruppen at den midlertidige stansen av internasjonale flyvninger til Israel er en stor seier for Hamas, melder AFP.

– Vår suksess med å stenge israelsk luftrom utgjør en stor seier for motstanden, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri.

Flyalarmen har gått ved Ben Gurion-flyplassen en rekke ganger etter at Hamas' væpnede fløy 11. juli advarte flyselskaper om at gruppen akter å angripe lufthavnen med raketter.

SISTE NYTT

Siste nytt