Hopp til innhold

– Hamas er sterkere enn noen gang

– Hamas har flere og bedre raketter enn noen gang., sier en talsmann for den israelske hæren til NRK.

Røyk fra raketter

Røyk vises tydelig mot Gazas blå himmel etter at Hamas onsdag skjøt ut nye raketter.

Foto: Hatem Mouss / Ap

Ungdommer i hest og kjerre

Palestinske ungdommer i en muldyrtrukket kjerre på Gaza-stripen kjører forbi en modell av en M75-rakett.

Foto: THOMAS COEX / AFP

– Hamas har flere hundre langtrekkende raketter. De er både mer presise og har lenger rekkevidde enn de som Hamas hadde i 2012, sa oberstløytnant Peter Lerner i den israelske hæren til NRK under en telefonkonferanse onsdag.

I desember 2012 var forrige gang Israel gikk til en større aksjon mot Gaza. Den gang døde 177 palestinere og seks israelere i løpet av den åtte dager lange offensiven.

Nå sier Peter Lerner at Israel vil holde operasjonen gående til Hamas ikke lenger har igjen våpen som kan ramme Israel.

– Operasjonen er ikke avgrenset i tid. Den vil bli avsluttet når vi har nådd målet og er sikre på at Hamas ikke har flere våpen, sier oberstløytnanten.

Raketter fra Iran

Oberstløytnanten sa at det var en langdistanserakett av typen M-302 som traff kystbyen Hadera i går.

Byen ligger nesten 100 kilometer nord for Gazastripen og viser at Hamas er i stand til å nå mål lenger inne på israelsk territorium enn tidligere kjent.

– Dette er samme type rakett som vi stoppet Iran fra å smugle inn til Gaza i mars i år, sa Peter Lerner, og la til at ham mener dette beviser at Iran har levert rakettene til Hamas.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Israelsk rakettskjold

En rakett fra det israelske rakettskjoldet Iron Dome ble onsdag fyrt av fra den israelske byen Ashdod, like ved Gaza-stripen, for å skyte ned en rakett fra Gaza.

Foto: DAVID BUIMOVITCH / AFP

Israel trapper opp angrepene

I ettermiddag sa også statsminister Benjamin Netanyahu at Israel vil trappe opp bombingen av Gaza-stripen ytterligere de neste dagene.

– Vi har bestemt oss for å intensivere angrepene mot Hamas og terrororganisasjonene i Gaza ytterligere, sier Netanyahu i en uttalelse onsdag ettermiddag.

Netanyahu kom med uttalelsen etter at han hadde hatt et møte med den israelske militærledelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Avisa New York Times har offentleggjort nye videoar frå Butsja i Ukraina som viser at russiske soldatar bortfører menn som kort tid etter vart funne drepne.

Nye videoar skal dokumentere drap i Butsja

Avisa New York Times har offentleggjort nye videoar frå Butsja i Ukraina som viser at russiske soldatar bortfører menn som kort tid etter vart funne drepne.