NRK Meny
Normal

– Haien bet av armen min

En tenåring som mistet armen i et haiangrep i Nord-Carolina søndag forteller at han følte den store fisken før han så den. Han skjønte ikke hva det var før venstrearmen var bitt av.

16 åring som mistet armen forteller om haiangrep

16-årige Hunter Treschl forteller om haiangrepet der han mistet venstrearmen.

– Vi lekte i bølgene da jeg følte et støt mot venstre legg, forteller Hunter Treschl. 16-åringen forteller om haiangrepet i et videointervju som er gjort på sykehuset hvor han ligger til behandling.

– Det syntes det føltes som en stor fisk, og jeg begynte å bevege meg vekk. Så bet haien armen min av. Jeg så ikke at det var en hai før den bet av venstrearmen.

Reddet seg i land

Treschl sier han klarte å komme seg tilbake til stranden ved Oak Island i Nord-Carolina, godt hjulpet av søskenbarnet sitt. En av hjelperne som styrtet til hadde et belte som ble brukt til å stoppe blødningene i den avrevne armen.

Andre roet gutten ned til ambulansen kom til stedet.

Les også: Ungdommer angrepet av hai i USA

Vil ha et normalt liv

Tenåringen fra Colorado sier han gjerne vil leve et normalt liv selv om han har mistet en arm.

– Jeg har to valg, enten kan jeg prøve å leve livet mitt slik jeg var før ulykken og gjøre en innsats selv om jeg mangler en arm, eller så kan jeg la dette stå i veien for alle muligheter og la det ødelegge livet mitt.

– Av de to mulighetene er det i grunnen bare en mulighet jeg egentlig kan velge, og det er å leve et liv med de kortene jeg har fått utdelt.

To angrep

En jente ligger i sanden på en strand etter å ha blitt angrepet av hai

En jente ligger i sanden etter å ha blitt angrepet av hai ved Oak Island

Foto: Steve Bouser / Ap

Haien angrep to unge mennesker på samme stranden på feriestedet Oak Island. Bare en halvtime før angrepet på Treschl ble en 14 år gammel jente også hardt skadet.

Jenta overlevde angrepet, men hun mistet deler av venstrearmen og kan også komme til å miste den ene foten, melder sykehuset.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt