– Hadde ingen terrorplaner

Advokaten til Vikernes, Julien Freyssinet, sier til NRK at hans klient vil samarbeide med politiet, men avviser at han har hatt terrorplaner.

Julien Freyssinet

Varg Vikernes sin forsvarer Julien Freyssinet.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Marit Kolberg Frankrike

– Vikernes forstår at det er ting i hans fortid som gjør at det kan kastes et mistankens lys på ham, men mener mistanken er helt ubegrunnet, sier advokaten til Vikernes, Julien Freyssinet, til NRK

Vikernes ble arrestert av fransk politi tirsdag morgen, og sitter nå i avhør på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde i Sørvest-Frankrike.

– Han har gitt all informasjon til politiet, og sier at han ikke har hatt noe spesielt prosjekt eller noen planer om terrorisme, Han er kommet til Frankrike for å leve et fredelig familieliv, sier advokaten.

Ifølge advokaten har Vikernes sittet i lange avhør. Avhørene har foregått på fransk med tolk tilstede. Vikernes kan enkel fransk, men når det blir for teknisk bruker de tolken.

– Han velger å samarbeide med politiet, men forstår ikke hva har gjort, som fører til at han er pågrepet nå. sier advokat Julien Freyssinet til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gården til Vikernes

Her på gården der han bodde med kona, skal Vikernes ha lagret store mengder hermetikk.

Foto: PATRICK BERNARD / Afp

I tråd med livsstilen

Fransk politi gikk til arrestasjon av Vikerenes og hans franske kone etter at hun hadde kjøpt fem geværer.

– De hadde masse hermetikk lagret på gården fordi de hadde en filosofi om at de ønsket å leve på siden av det vanlige samfunnet. Det var også grunnen til at kona hadde kjøpt våpnene, hun skulle lære seg å jakte, sier Freyssinet til NRK

Advokaten viser til at geværkjøpene var fullt lovlige og at de var i tråd med parets livsstil.

– Hvorfor trengte hun fire våpen for å lære å jakte?

– Våpnene er forskjellige, hun skulle starte med det enkleste og så øve seg på de andre etter hvert, sier advokaten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hovedpolitistasjonen i Brive-la-Gallairde

Hovedpolitistasjonen i Brive-la-Gallairde der Vikernes og hans kone blir avhørt.

Foto: NICOLAS TUCAT / Afp

Avviste Brevik-tilknytning

I franske medier har det vært skrevet mye om at Vikernes var en av dem som ble tilsendt det såkalte manifestet til Anders Bering Breivik.

Det har på den bakgrunn vært spekulert i en sammenheng mellom de to, og innenriksminister Manuel Valls omtalte tirsdag Vikernes som en sympatisør med Breivik.

– For å forsikre alle så har ikke Vikernes noen tilknytning til angrepene Breivik gjorde i Norge, og han har tatt avstand fra dem i artikler, sier advokat Julien Freyssinet.

SISTE NYTT

Siste nytt