NRK Meny
Normal

– Guzman fikk hjelp av fengselsansatte

Mexicanske myndigheter er overbevist om at narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán fikk hjelp av ansatte i fengselet han rømte fra.

Jakter på den rømte narkotikabaronen

Store styrker fra politiet og sikkerhetsstyrkene jakter på den rømte narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán i Mexico, og myndighetene har utlovet over 30 millioner kroner i belønning til opplysninger som fører til pågripelse.

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters/NTB Scanpix

Direktøren for Altiplano-fengselet 90 kilometer vest for hovedstaden Mexico by fikk sparken mandag, og det samme gjorde lederen for fengselsvesenet i landet og en av hans nærmeste medarbeidere.

– Guzmán må ha fått hjelp fra personell i fengselet og dersom dette blir bekreftet vil det være snakk om landsforræderi, sier Mexicos innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong.

Tunnel

Han omtales som verdens mektigste og kjente narkobaron. Søndag rømte Joaquín «El Chapo» Guzmán fra en meksikansk høysikkerhetsfengsel – for andre gang.

Som tatt ut av en actionfilm rømte narkobaronen på en motorsykkel festet til et skinnesystem i tunnelen fra et høysikkerhetsfengsel søndag.

Dette til tross for at området han rømte fra var kameraovervåket og at han var utstyrt med elektronisk fotlenke.

Mexicanske myndigheter har satt i verk en storstilt jakt på den 58 år gamle bandelederen og har utlovet en belønning på drøyt 30 millioner kroner for informasjon som fører til at han blir tatt.

Mexico Drug Lord Escaped Joaquin "El Chapo" Guzman

Narkobaronen Joaquìn «El Chapo» Guzmàn klarte søndag å rømme fra et høysikkerhetsfengsel i Mexico. Det er andre gang Guzmàn klarer å rømme.

Foto: Eduardo Verdugo / Ap

Mektig kartell

Guzmán ledet det såkalte Sinaloa-kartellet, som har smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for milliarder av dollar til USA.

Mens han satt fengslet skal kartellet ha blitt ledet av Ismael «El Mayo» Zambada, som også mistenkes for å ha bidratt til å organisere den spektakulære flukten sist helg.

Guzmán ble første gang pågrepet i Guatemala i 1993 og deretter utlevert til hjemlandet, men åtte år senere flyktet han fra et mexicansk fengsel ved å bestikke fengselsbetjenter og skjule seg i en skittentøykurv. I februar i fjor ble han pågrepet på nytt.

Alle ressurser er satt inn for å finne Joaquín «El Chapo» Guzmán

Mexicanske myndigheter har satt inn store ressurser for å finne narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán som rømte fra et høyrisikofengsel søndag.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt