Hopp til innhold

– Fant gradert informasjon på Broadwells PC

Amerikanske myndigheter skal ha funnet hemmeligstemplet informasjon på datamaskinen til kvinnen som var CIA-general David Petraeus´ elskerinne.

Petraeus og Broadwell

Den tidligere CIA-sjefen David Petraeus håndhilser på Paula Broadwell i forbindelse med at hun skrev biografien om ham.

Foto: Ap

Petraeus sidesprang med forfatteren Paula Broadwell var direkte årsak til at CIA-sjefen trakk seg fra stillingen for fem dager siden.

Onsdag bekrefter anonyme talspersoner for den nasjonale sikkerhetstjenesten overfor nyhetsbyrået Reuters at de skal ha funnet viktige, graderte opplysninger på Broadwells datamaskin, som burde ha blitt lagret på en sikrere måte.

Broadwell hadde riktignok i forbindelse med sitt arbeid sikkerhetsklarering, som ga henne tilgang til hemmeligstemplede opplysninger, men tillatelsen krevde også at materialet ble lagret på et sikkert sted.

Om hun lagret det godt nok skal være en av tingene etterforskerne undersøker.

Tror ikke det blir straffesak

Innholdet i de hemmeligstemplede dokumentene og hvordan Broadwell har fått tak i dem, er fortsatt under etterforskning, men mengden avgjorde at myndighetene mente det fortsatt var på sin plass med videre etterforskning.

USAs president, Barack Obama, sa imidlertid under en pressekonferanse onsdag at det så langt i etterforskningen ikke var noe som tilsa at hemmeligstemplet informasjon var lekket ut som følge av skandalen, men at han samtidig ikke kunne trekke noen konklusjoner før etterforskerne var ferdige med saken.

Det var FBIs etterforskere som avslørte romansen mellom Broadwell og Petraeus.

Begge står fast på at Petraeus ikke har gitt henne de hemmeligstemplede dokumentene.

Reuters kilder skal også ha sagt at de ikke tror at etterforskningen vil føre til noen av partene straffeforfølges.

Skal vitne for kongressen

Petraeus skulle ha vitnet for Kongressen denne uka, i en høring om angrepene på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya. USAs ambassadør til landet ble drept i hendelsen.

Ifølge lederen for Senatets etterretningskomité, den demokratiske senatoren Dianne Feinstein, er Petraeus er villig til å stille. Det har ikke blitt satt noen dato for når han skal vitne, og Feinstein sier at han kun vil bli spurt om Benghazi-angrepene.

Petraeus' avgang skaper hodebry for Obama, all den tid han allerede har en annen viktig post å fylle. Hillary Clinton har allerede gjort det klart at hun ikke ønsker å fortsette som utenriksminister, og Obama er nå på jakt til en ny person som kan finne stillingen.

SISTE NYTT

Siste nytt