NRK Meny
Normal

– Gjerningsmannen kan være en av de drepte

Mannen som skjøt og drepte en politimann ved universitetet Virginia Tech i USA, er ifølge amerikanske medier funnet død.

Virginia Tech

Ifølge amerikanske medier er gjerningsmannen funnet død.

Foto: Daniel Lin

Gjerningsmannen som rømte fra politiet etter å ha skutt og drept en politimann, kan være den samme personen som ble funnet død med skuddskader på en parkeringsplass kort tid etter, melder amerikanske medier.

Det lokale politiet har ikke bekreftet dette.

Avdødes utseende og bekledning skal stemme overens med beskrivelsen av gjerningsmannen, melder blant annet TV-kanalen NBC.

– Vi er tidlig i etterforskningsfasen, og vi har ingen detaljer rundt dette på nåværende tidspunkt, sier politiet på en pressekonferanse torsdag kveld norsk tid.

Gjerningsmannen ble beskrevet som en hvit mann. Han skal ifølge CNN også hatt på seg en ryggsekk, joggebukser, en burgunderrød hettegenser, og en cap.

Les også: Våpendesperado løs ved Virginia Tech-universitetet

– Ikke lenger noen aktiv trussel

Politiet sier nå at det ikke lenger finnes noen aktiv trussel etter skytingen. Det er derfor ikke lenger nødvendig å stenge av området. Universitetsavisen opplyser at studentene kan gå tilbake til «normale aktiviteter».

Politiet sier at de kobler gjerningsmannen med et ran i Bradford i går.

Det skal ha vært 20.000 studenter som oppholdt seg på universitetet da skytingen foregikk.

Fryktet ny massakre

Rett etter klokken 12.00, lokal tid, stoppet en politibetjent en bil for en rutinekontroll ved en av parkeringsplassene på skolens område.

Politimannen skal ha blitt skutt og drept under trafikkontrollen. Det var vitner på stedet da betjenten ble skutt.

Vitnene meldte videre drapet til politiet, mens gjerningsmannen rømte fra åstedet til fots. Ved en annen studentparkeringsplass ble en ny person funnet død med skuddskader like etter.

Hele universitetet og bygninger i nærheten ble evakuert.

– Vi har nå satt inn et kriseteam på universitetet som studentene kan ta kontakt med, sier doktor Charles Steger ved Virginia Tech på pressekonferansen som ble holdt litt før klokken 23 norsk tid.

For fire år siden ble 32 mennesker drept og 25 skadd da en skytedesperado gikk løs på studenter og ansatte med skytevåpen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt