NRK Meny
Normal

– Gisseltagerne omringet ved gassanlegget

Algeriske militærstyrker skal ha omringet gisseltagerne ved gassanlegget i In Amenas. Terroristene skal ha forskanset seg med gisler i et arbeidsrom ved anlegget.

ALGERIA-MALI-CONFLICT-ENERGY-KIDNAP

Det er ved dette anlegget ved In Amenas at gisselaksjonen startet onsdag morgen.

Foto: KJETIL ALSVIK/Statoil / Afp

Gisselsituasjonen ved det delvis Statoil-eide anlegget er fortsatt usikker og pågående lørdag morgen.

BBC melder at det er algeriske spesialstyrker som har omringet gisseltagerne. Det statlige algeriske nyhetsbyrået APS skriver at gisseltagerne er bevæpnet med rakettkastere og maskingevær. Det er usikkert hvor mange gisseltagere det er snakk om.

Den algeriske nettavisen TSA hevder også at det vil komme et nytt angrep mot gisseltagerne lørdag.

Ifølge det mauritanske nyhetsbyrået ANI, som tidligere har hatt tett kontakt med gisseltagerne, skal terroristene holde syv gisler ved gassanlegget lørdag morgen. Det meldes ikke at det skal være nordmenn blant disse.

Opplysninger ANI har videreformidlet fra kidnappererne de siste dagene har imddlertid flere ganger blitt korrigert i ettertid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lund på pressekonferanse

Statoil-sjef Helge Lund fortalte lørdag at to nye nordmenn har kommet til rette etter gisselaksjonen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Uavklart for seks nordmenn

Rundt 30 utenlandske arbeidere er ikke gjort rede for etter at gisselaksjonen begynte onsdag. Det har tidligere blitt meldt at 573 algeriere og rundt 100 av 132 utenlandske arbeidere har blitt frigitt.

BBC videreformidler opplysninger fra APS om at 12 algeriske og utenlandske ansatte har mistet livet siden algeriske myndigheter iversaktte militæaksjonen mot gisseltagerne torsdag.

Lørdag meldte Statoil at ytterligere to norske ansatte er i sikkerhet. Konsernsjef Helge Lund opplyste samtidig at det fremdeles er uavklart for seks andre nordmenn som har vært i området.

Ifølge Statoil har man ikke fått beskjed om at den militære operasjonen i In Amenas er avsluttet.

Krever terrorister løslatt

Det var onsdag et titall væpnede terrorister angrep gassanlegget i In Amenas i Algerie. Anlegget er et våtgassfelt som er operert i samarbeid mellom Sonatrach, BP og Statoil.

Det er den beryktede terroristlederen Mokhtar Belmokhtar som angivelig skal stå bak angrepet. Han skal blant annet ha bedt om at to terrorister som sitter fengslet i USA skal frigis. USA har som ventet kommet med en negativ respons til dette.

Satelittbilde av gassanlegget

Satelittbilde av In Amenas. Gassanlegget ligger til venstre i området.

Foto: Astrium Press / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt