Hopp til innhold

– Fuglene har truffet noe hardt

Fuglene som falt ned fra himmelen i Arkansas på nyttårsaften døde sannsynligvis av skader de pådro seg som følge av lyn eller hagl.

En foreløpig rapport fra fra etterforskere i den amerikanske småbyen Beebe i Arkansas viser at fuglene døde av såkalt «stump vold», etter å ha truffet noe hardt.

De fleste av de opp mot 5000 fuglene var døde da ble funnet på bakken. Det var hovedsaklig spurvefugler av typen rødvingetrupialer og stær som ble funnet innenfor et område på 1,6 kvadratkilometer i småbyen som ligger omlag seks mil nordøst for byen Little Rock.

LES: Over 1000 spurver falt ned

Keith Stephens fra Arkansas viltnemnd, Game and Fish Commission, sier til CNN at fuglene har skader på brystet og indre blødninger.

Lyn, hagl eller fyrverkeri

Ornitolog Karen Rowe sier hendelsen med de fallende fuglene ikke er helt uvanlig. Hun mener skadene på fuglene kan skyldes lynnedslag eller hagl.

– Fuglene har helt klart truffet noe veldig hardt og fått store blødninger, sier Rowe.

– De første undersøkelsene av noen av fuglene viser skader på kroppen som er påført av noe hardt. Om skadene kommer fra slaget de ble påført da de traff bakken eller om noe har truffet dem i lufta vet vi ikke enda, sier hun.

Delstatsveterinær dr. George Badley sier til NBC News at rødvingetupialene flyr i flokk, noe som kan tyde på at fuglene døde mens de var i lufta og ikke da de traff bakken.

Han mener fuglene kan ha blitt skremt av noe.

Forskere tror at fyrverkeri kan ha skremt opp fuglene slik at de krasjet inn i hus, biler og hverandre.

– Det ble meldt om høye smell like før fuglene begynte å falle fra himmelen, heter det i rapporten fra viltnemnda.

Fiskedød

Noen dager senere ble det oppdaget rundt 100.000 døde fisker flytende i elva og langs elvebredden ved byen Ozark, som ligger kun 20 mil unna byen Beebe.

Lokale myndigheter vet ennå ikke hva som har skjedd, men de mistenker at det er sykdom eller stress som har ført til den mystiske massedøden, skriver nydailynews.com.

Hittil har de utelukket miljøforgifting som dødsårsak, ettersom det bare er én fisketype som har dødd.

Døde fugler i Arkansas

Flere tusen fugler falt plutselig døde til jorden i byen Beebe i den amerikanske delstaten Arkansas.

Foto: Warren Watkins / Ap/Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt