– Fotballbråket skader VM i Russland i 2018

MOSKVA (NRK): Fotballbråket i Marseille kommer på toppen av de andre problemene som russisk idrett sliter med akkurat nå.

Russland - England

Voldsomme sammenstøt på Velodrome-stadioen i Marseille etter kampen mellom England og Russland 11- juni

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Det russiske fotballforbundet kan få en straff på 450 000 kroner etter fotballbråket i Marseille lørdag. Landets idrettsminister sier at det som har skjedd er veldig skadelig foran fotball-VM i Russland i 2018.

Russiske myndigheter er svært bekymret etter at de dramatiske bildene fra
Marseille lørdag kveld nå går verden rundt.

Russlands idrettsminister Vitalij Mutko sier at de russiske tilskuerne opptrådde uakseptablet da de både skjøt flammebluss mot de engelske supportene og like etter også gikk fysisk til angrep på dem, inne på stadion. Noen av tilskuerne skal også ha kommet med rasisitiske tilrop under selve kampen.

Brukt mye penger

– Dette er svært skadelig for Russland som fotball- og idrettsnasjon, ikke minst med tanke på at vi står som arrangør av fotball VM om to år sier Mutko til den russiske nettavisen R-sport.

Russland har satset enorme pengesummer i nye anlegg foran fotball-VM i 2018, som skal arrangeres på i hovedsak nybygde anlegg i den vestlige og sentrale delen av landet.

– Det verste som kan skje er at vi ødelegger rykte vårt foran dette mesterskapet sier Mutko, samtidig som han legger til at størsteparten av de russiske fotballtilhengerene i Marseille hadde oppført seg bra.

Mutko

Den russiske sportsministeren Vitalij MUtko leder planleggingen av fotball-VM i Russland i 2018

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Ifølge nyhetsbyrået Tass kan Russland bli idømt en bot på 50000 Euro eller mer enn 400000 norske kroner for det som skjedde i Marseille.

Men idrettsminister Vitalij Mutko mener at den franske arrangøren hadde gjort for lite for å skille de de engelske og russiske supporterne fra hverandre under lørdagens kamp.. Han sier at russiske myndigheter vil sette i gang en egen granskning etter det som har skjedd.

Russland England

Det gikk hardt for seg da russiske og engelske fotballtilhengere braket sammen i Marseille

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

OL-deltakelse diskuteres

Og dette er ikke de eneste problemene i russisk idrett for tiden.

Landets friidrettsutøvere er midlertidig utstengt fra internasjonal idrett mens det pågår en etterforskning om omfattende dopingbruk. Det internasjonale friidrettsforbindet IAAF skal møtes fredag 17. juni for å diskutere om russiske friidrettsutøvere skal få være med i sommer-OL i Brasil.

Også en rekke andre russiske idrettsutøvere er under mistanke for å ha brukt uilovlige stimulerende midler.

SISTE NYTT

Siste nytt