NRK Meny
Normal

– Forgrep seg på døende pasienter

Den avdøde BBC-kjendisen, Jimmy Savile, brukte kjendisstatusen for å forgripe seg døende pasienter.

Jimmy Savile

Den avdøde BBC-kjendisen, Jimmy Savile, skal ha brukt kjendisstatusen for å forgripe seg på mer enn 200 barn og unge ved ulike institusjoner, avslører en ny rapport.

Foto: Lewis Whyld / Ap

Den avdøde BBC-kjendisen Jimmy Savile(84) forgrep seg på minst 200 barn og unge, hvor over 30 av dem ble voldtatt. Dette fremgår av en ti uker lang politietterforskning og i en 30-siders rapport om overgrepsskandalen, melder blant andre The Guardian og Sky News.

Utnyttet sin status

Savile brukte sin status som rikskjendis for å få tilgang til institusjoner med utsatte unge - inkludert flere sykehus samt en avdeling for døende pasienter - som han forgrep seg på, ifølge de britiske mediene.

– Sykehus, hospicer (en institusjon for døende pasienter, red. anm.), skoler og barnehjem; alle de stedene han dro til var en mulighet for overgrep mot de mest sårbare, sier Peter Saunders ved National Association for People Abused in Childhood til Sky News.

Blant de verste overgriperne i historien

– Savile er en av de verste overgriperne i historien. Jeg vil plassere ham ved siden av mordere som Fred West og Harold Shipman, fordi han drepte ofrenes sjel, fortsetter Saunders.

Savile jobbet som frivillig ved minst tre sykehus. På grunn av påstander fra "mange andre helsesintitusjoner" venter man nå på at det britiske helsedepartementet skal utvide etterforskningen av Savile.

Overgrepene ble først kjent etter Saviles død i oktober 2011.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt