– Folk kom løpende inn fra gata

Den norske studenten Liv-Kristin Rød Korssjøen var på en restaurant like i nærheten av den første skyteepisoden i Paris fredag kveld. – Det oppsto panikk, sier hun.

Kvinne blir evakuert fra Bataclan-konsertlokalet.

Minst 40 personer er bekreftet drept i en rekke angrep i Paris fredag kveld.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Det er meldt om skyting på minst to restauranter, to eksplosjoner ved Stade de France og en gisselsituasjon i konsertsalen Bataclan.

Politiet har bekreftet at minst 40 personer er drept.

Liv-Kristin Rød Korssjøen

Liv-Kristin Rød Korssjøen kom seg i sikkerhet i vennenes leilighet i nærheten av Bataclan.

Foto: Privat

Liv-Kristin Rød Korssjøen, som bor og studerer i Paris, var på en restaurant i nærheten da skytingen begynte.

– Vi var på en restaurant noen hundre meter fra Bataclan og skytingen. Det oppsto litt panikk da vi fant ut hva som skjedde. Folk trakk innover i restauranten, og folk kom løpende inn fra gata, sier hun.

– Vi fant ut at vi måtte bevege oss derfra. Det var vanskelig med offentlig transport og taxi, alt var veldig usikkert. Vi småløp ut i gata og kom oss i sikkerhet i leiligheten til noen venner.

Politiet har bedt folk om å holde seg innendørs, og mange er stengt inne på restauranter og barer.

– Vi har andre venner som er på restauranter i nærheten. De har bestemt seg for å bli der de er. Vi følte oss veldig utsatt på restauranten vi var på, og var heldige som hadde et sted i nærheten vi kunne gå til, sier Korssjøen.

– Kaotisk

NRK-journalist Linn Marie Hammernes, som for tiden bor i Paris, forteller at byen føles utrygg.

– Vi får beskjed om at vi må holde oss innendørs, og deler av byen er sperret av. Så det føles ikke veldig trygt her nå i kveld, sier norske Linn Marie Hammernes, som bor i en annen del av byen.

– Det er en kaotisk situasjon. Foreløpig er det stor usikkerhet om hvor mange gjerningspersoner det er, og man vet ikke hva som kommer til å skje eller hvor det skjer, sier Hammernes.

Den første skyteepisoden skjedde i nærheten av Place de la Republique i sentrum av Paris, et populært område på kveldstid i helgene.

– I områdene rundt Place de la Republique har vi flere ganger sett tungt bevæpnet politi i gatene, forteller Hammernes.

Norges ambassade i Paris jobber med å kartlegge situasjonen for norske borgere i byen og de ansatte ved ambassaden i forbindelse med angrepene, opplyser Utenriksdepartementet.

VIDEO: Linn Marie Hammernes direkte på telefon fra Paris.

SISTE NYTT

Siste nytt