Hevder flere hundre IS-krigere er drept i bombeangrep

Ifølge USA skal deres luftangrep mot den syriske grensebyen Kobani ha tatt livet av «hundrevis» av islamister som kjemper for Den islamske staten (IS).

Bombing av Kobani

SE VIDEO: Den USA-ledede koalisjonen har trappet opp bombingen av de syriske grenseområdene etter nyheten om IS-krigernes fremmarsj i området.

– Vi tror at vi har drept flere hundre IS-krigere i og rundt Kobani, uttaler en talsperson for Pentagon, John Kirby onsdag.

Ifølge nyhetsbyrået AFP mener USA likevel at IS fortsatt er i stand til å overta kontrollen over den strategisk viktige grensebyen Kobani, som også er kjent som Ayn al-Arab på arabisk.

Ifølge USA skal hovedandelen av den syriske byens befolkning ha flyktet fra stedet etter hvert som de militante IS-krigerne strømmet inn i området for å ta kontroll over byen.

– Behov for å støtte de som forsvarer byen

Den USA-ledede koalisjonen har de siste dagene trappet opp luftangrepene i grenseområdet mot Tyrkia i et forsøk på å stanse de militante IS-krigernes fremmarsj i Syria.

På bakken forsøker syriske militsstyrker å kjempe imot islamistene, men sier de mangler blant annet våpen for å besire fienden.

– Vi har økt intensiteten og tempoet på luftangrepene fordi det var behov for å støtte de som forsvarer byen, slik at de kan kjøpe seg litt tid og omorganisere seg på bakken, begrunnet general John Allen.

Kurdiske militssoldater har i en måned forsøkt å hindre at ytterliggående islamister inntar byen, som ligger få kilometer fra den tyrkiske grensen. IS har likevel greid å innta store områder øst og sør i byen.

Startet luftangrepene i Irak

Koalisjonen startet bombeangrepene mot IS-mål i august i Irak, og utvidet angrepene til Syria i september, skriver Reuters.

Den amerikanske sentralkommandoen opplyser at de har gjennomført 18 amerikanske luftangrep mot IS-stillinger ved Ayn al-Arab tirsdag og onsdag, og fem angrep mot gruppen i Irak.

FN har flere ganger advart verden om å stå og se på at de kurdiske syrerne blir massakrert av IS-soldater.

De fryktet at mange sivile har vært fanget inne i den krigsherjede byen.

Luftangrep på Kobani

BOMBETOKT: En røyksky sett fra Tyrkias side onsdag 15. oktober etter ett av USAs bombeangrep mot Kobani.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt