NRK Meny
Normal

– Flere europeiske byer varslet om terrorangrep

Flere europeiske hovedsteder skal ha mottatt tips fra en etterretningstjeneste om et mulig angrep i Europa før nyttår, ifølge østerriksk politi. Men PST vil ikke si om noen norske byer er nevnt.

Advarselen kom fra den politiet kaller en ikke-identifisert «vennligsinnet» etterretningstjeneste noen dager før jul, ifølge en pressemelding fra politiet i Wien.

Vet ikke om det er reelt

– Flere mulige navn på potensielle angripere ble nevnt. De ble undersøkt og etterforskningen basert på dette har så langt ikke resultert i noe konkret, heter det i en uttalelse fra politiet.

Polititalsmann Christoph Pölzl sier til det østerrikske nyhetsbyrået APA at det ikke foreligger noen spesifikk trussel mot et sted. Politiet trapper nå opp overvåkingen og sikkerheten i Wien på steder hvor folk ventes å samle seg, ifølge CTV News.

– Vi vet ikke om disse personene er eksisterer eller om det bare er fiktive navn. Vi har ingen bevis på at de er i Wien, og vi har ingen bevis på at de i det hele tatt er i Europa, sier Pölzl, ifølge The Guardian.

PST vil ikke kommentere

PST ønsker ikke å uttale seg om det er kommet noen konkrete tips om nroske byer.

– Vi ønsker ikke å kommentere denne saken på nåværende tidspunkt. Det at det kommer slik informasjon er veldig vanlig. Det eneste vi kan si er at vi vurderer fortløpende all info vi er kjent med og hvilken konsekvens det har for Norge, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken til NRK.

Flere europeiske storbyer har hevet terrorberedskapet etter angrepene i Paris den 13. november og europeisk politi har arrestert flere titalls personer mistenkt for å stå bak terrorplanlegging.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt