NRK Meny
Normal

– Fikk gåsehud av nei-ledelse

ATEN (NRK): Resultatene taler sitt tydelige språk. Grekerne sier nei til kreditorenes krav. Men for mange er bekymringen stor.

Stelios Moustakis og Tereza Kalogeropoulo

ULIKT STANDPUNKT: Stelios Moustakis stemte ja, mens Tereza Kalgeropoulo stemte nei ved den greske folkeavstemningen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

På en kafé i sidegatene i Koukaki-området er det trangt om plassen. Rundt bordene går praten om folkeavstemningen og resultatene som er i ferd med å tikke inn.

– Jeg fikk gåsehud da jeg hørte om at vi leder med 60%. Jeg er veldig stolt over at vi viser EU hva vi vil. Ja, man vet ikke hva som kan skje, men jeg vil heller at vi skal lide 3–4 år fremover på grunn av et konkurs, enn å fortsette å lide i de neste 30–40 årene, sier Tereza Kalogeropoulo til NRK.

Bekymring

Hun følger resultatene med venninnen Eleni Fountoulaki og hennes kjæreste Stelios Moustakis. Tereza er arbeidsledig og stemte nei i håp om en bedre fremtid. Også venninnen Eleni valgte å stemme nei, men hun slipper ikke jubelen løs.

Mange nei-tilhengere samlet ved Syntagma-plassen

FORSIKTIG JUBEL: Nei-siden ligger an til å vinne med over 60 %. Mange har samlet seg i Athens gater.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

– Jeg klarer ikke å føle glede. Jeg er for redd for hva som venter oss, sier hun. Eleni studerer nå i Paris, men jobbet tidligere som kunstlærer i den greske hovedstaden. Da var det ikke uvanlig å måtte vente lenge på lønning.

– Jeg fikk betalt mai og juni-lønningen i oktober, forteller hun.

Vurderer å flytte

I motsetning til kjæresten og venninnen valgte Stelios Moustakis å stemme ja ved folkeavstemningen.

– Jeg er ikke villig til å ofre velferden til mine foreldre for å ta et ideologisk standpunkt, sier han.

Krisen i Hellas har gjort inntrykk, og i utgangspunktet kunne mannen, som jobber innen marketing tenke seg å flytte til utlandet for å tjene penger. Men bekymringen for familien som da vil bli igjen i Hellas er foreløpig for stor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt