NRK Meny
Normal

– FBI skjøt venn av Boston-bomber

En FBI-agent skal ha skutt og drept en mann som kjente den avdøde Boston-bomberen Tamerlan Tsarnajev, melder NBC News.

En mann som har tilknytning til terrormistenkte Tamerlan Tsarnaev ble skutt og drept da han forsøkte å angripe en FBI-agent som avhørte ham.

Venn av Boston-bomber skutt og drept i Orlando, Florida.

Boston-bomber hemmelig begravd

Mannen som ble skutt av FBI i Orlando, kan ha kjent Tamerlan Tsarnaev.

Foto: Julia Malakie / Ap

Mannen skal ha blitt skutt etter at han gikk til angrep på en FBI-agent mens han ble avhørt, skriver NBC News.

Ifølge FBI er mannen død.

– Hendelsen skjedde i Orlando i Florida, opplyser FBI, og varsler samtidig at de vil komme tilbake med mer informasjon om saken senere onsdag formiddag, lokal tid.

– Kjente Boston-bomberen

Den tidligere FBI-agenten John Miller, som nå jobber for CBS News, sier FBI tok med seg mannen til leilighet hans for å avhøre ham da «noe gikk galt».

Ifølge nettstedet Click Orlando sa Miller at FBI-agenten avfyrte skudd, men at detaljer om hendelsen ikke er kjent.

FBI har ennå ikke bekreftet at det er en sammenheng mellom hendelsen i Florida og Boston-bombene, men en venn av den drepte sier til Local 6 at mannen kjente Tamerlan Tsarnaev, som ble skutt og drept av politiet utenfor Boston.

Vennen sier videre at de to kjente hverandre fra Boston da de møttes i forbindelse med at begge drev med kampsport.

– De bare kjente hverandre. Det var alt. Sist de snakket sammen, var for mer enn en måned siden, da snakket på telefon sammen, sier vitnet til Click Orlando.

Han hevder videre at vennen, som tidligere denne måneden ble arrestert for mishandling, ikke var involvert i Boston-bombingen.

Tsjetsjensk opprinnelse

Video fra like etter eksplosjonene.

Se de første bildene fra eksplosjonene i Boston

I alt tre personer ble drept og 264 såret da to bomber eksploderte i målområdet under Boston maraton 15. april. Dzjokhar Tsarnajev er mistenkt for å stå bak terrorbombene sammen med sin 26 år gamle bror Tamerlan Tsarnajev.

Dzjokhar holdes nå i varetekt på et fengselssykehus, mens Tamerlan ble drept under en dramatisk politijakt få dager etter angrepet. Også en politimann ble drept og en annen alvorlig såret under politijakten.

De to brødrene er av tsjetsjensk opprinnelse, men har bodd i USA i en årrekke, og Dzjokhar har amerikansk statsborgerskap. Han har studert ved University of Massachusetts i Dartmouth.

Dzjokhar skal i avhør ha forklart at raseri over USAs krigføring i Irak og Afghanistan var blant motivene for angrepet.

Også mannen som ble skutt i Orlando skal være fra Tsjetsjenia. Hans venn sier til Click Orlando at han skal ha blitt overvåket av FBI helt siden Tsarnaev ble identifisert av politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt