NRK Meny
Normal

– Faren til annenpiloten er knust

Faren til annenpilot Andreas Lubitz føler at han bærer ansvaret på sine skuldre, etter at sønnen styrtet Germanswings-flyet og tok med seg 149 mennesker i døden.

Hollande sammen med ordfører i Le Vernet til venstre og ordfører i Prads-Haute-Bleone til høyre

FIKK VONDT AV FAREN: Ordfører Bernard Bartolini (til høyre) har møtt familien til annenpiloten Andreas Lubitz. Han forteller at pilotens er knust etter flystyrten som sønnen er ansvarlig for. Her går han sammen med Frankrikes president François Hollande og ordfører i Le Vernet, François Balique.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

Ordfører Bernard Bartolini har møtt familien til annenpiloten Andreas Lubitz, nå kjent som dødspiloten. Han er ordfører i kommunen Prads-Haute-Bléone, der flyet styrtet.

I et intervju med TV-kanalen BFMTV forteller han om møtet med faren til Lubitz.

– Livet hans er ødelagt. Jeg fikk vondt av ham fordi han hadde mistet sønnen sin. Han hadde det vondt, ikke minst fordi sønnen trolig er ansvarlig for det som har skjedd, sier Bartolini.

Familien til Lubitz var med i den andre gruppen som torsdag kveld kom til området hvor flyet styrtet. De har blitt holdt separert fra de andre pårørende.

– Faren bærer dette ansvaret på sine skuldre. Han er en knust mann, sier ordføreren.

– Fant legemidler til psykisk sykdom

De siste dagene har det kommet frem informasjon som tilsier at 27-åringen har slitt psykisk.

Under ransakingen av hjemmet til styrmannen ble det funnet «legemidler til behandling av psykisk sykdom», skriver avisen Welt am Sonntag.

– 27-åringen har blitt behandlet av flere nevrologer og psykiatere, siterer avisen en høytstående etterforsker på.

I et utdrag av avisens søndagsutgave står det også at det ikke er funnet noen tegn på at Lubitz var avhengig av alkohol eller narkotiske stoffer.

Andreas Lubitz

SKJULTE SYKDOM: Andreas Lubitz fotografert under halvmaraton i Berlin i 2009. Ifølge tyske medier skal han ha slitt med psykiske problemer, og ha vært sykmeldt dagen han fløy.

Foto: STRINGER / Reuters

Teori: Led av depresjon

Eterforskerne mener andreflyger Lubitz med viten og vilje tok med seg 149 mennesker i døden da han styrtet Airbus-flyet i Alpene. Det skjedde etter at han hadde låst kapteinen ute av førerkabinen.

Etterforskernes teori er at Lubitz led av depresjon og holdt problemene skjult for arbeidsgiveren Germanwings.

Lørdag skriver New York Times at styrmannen også hadde synsproblemer. Det kan ha gjort at han sto i fare for å miste jobben, men avisen vet ikke hvor alvorlig problemene var.

FRANCE-CRASH/ A wreath of flowers to the memory of victims from Spain is seen at the memorial for the victims of the air disaster in the village of Le Vernet, near the crash site of the Airbus A320 in French Alps

EN SISTE HILDEN: Blomster er lagt ned rundt en minnesten i den lille byen Le Vernet, i nærheten av Seyne-les-Alpes hvor flyet styrtet. På stenen er en hilsen på fransk, spansk, tysk og engelsk risset inn.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt